impedancie, vykony, kombinacie, etc...

Moderátor: Moderators

Poslaťod garde » Str Apr 08, 2009 07:03

.....pri niektorých zosíkoch môžeš zapája reproboxy s rozdielnou impedanciou a budú hra rovnakou hlasitosou, ale s tým som sa stretol len pri mojom predpotopnom zosíku Sanyo a aparátoch Phill Jones......s najväčšou pravdepodobnosou Ti to bude hra rozdielnou hlasitosou.....btw je to blbos to tak robi....kúpil si GK goldline??? :lol:
Obrázok užívateľa
garde
 
Príspevky: 2515
Registrovaný: Pon Okt 09, 2006 16:43
Bydlisko: Midle on a Railway between LV-NZ

Poslaťod Van » Str Apr 08, 2009 07:55

Erorr_boy píše:co sa stane ak mam jeden box 2x10, 200 w, 8 Ohm a pripojim k nemu 1X15 400w 4Ohm...

nebude ho ten 1x15 prehlucovat?


Výsletdná impedancia bude 2,66 Ohm - čo znamená že ak ti zosik nedokáže beža na 2 Ohm tak si postupom času odpáliš koncák.
Obrázok užívateľa
Van
 
Príspevky: 976
Registrovaný: Uto Jan 31, 2006 15:10
Bydlisko: BA / NR

Poslaťod johny.trucker » Str Apr 08, 2009 10:02

Erorr_boy píše:co sa stane ak mam jeden box 2x10, 200 w, 8 Ohm a pripojim k nemu 1X15 400w 4Ohm...

nebude ho ten 1x15 prehlucovat?


1. dostanes vyslednu impedanciu 2,66 ohm, a pokial nemas zosik, ktory je schopny pracovat do 2 ohm, tak odpalis koncove trandaky.
2. samozrejme ze 15" prehlusi 2x10. uz len preto ze ma dvojnasobny vykon, nehovoriac o polovicnej impedancii. ak mas dvojkanalovy koncak (standardny PA zosik) tak nie je problem to zapojit
Obrázok užívateľa
johny.trucker
 
Príspevky: 1221
Registrovaný: Pia Aug 19, 2005 17:17
Bydlisko: Prešov

Poslaťod Erorr_boy » Str Apr 08, 2009 15:05

impedanciu mam 2 minimalnu o tom viem ze by som odpalil


Garde hej kupil som GK goldline.. co je an tom smiesne? :lol: tem skok od Ampega? ...to pretoze sa chysta Epi thunder pro co si sem hodil alebo Fender jbas ale starsi :)
Obrázok užívateľa
Erorr_boy
 
Príspevky: 386
Registrovaný: Ned Okt 12, 2008 20:55
Bydlisko: Kosice

Poslaťod Van » Str Apr 08, 2009 15:56

Erorr_boy píše:impedanciu mam 2 minimalnu o tom viem ze by som odpalil


No celkom som nepochopil významu tejto vety, ale ak to znamenalo, že tvoj zosilňovač vie pracova aj pod minimálnou záažou 2Ohm, tak potom to takto môžeš zapoji bez váhania. Síce ti do 15" pôjde väčší príkon,ale to neznamená , že bude hra silnejšie. To záleží od citlivosti a konštrukcie bedne. Ak by aj hrala silnejšie tak to vôbec nemusí by na škodu,akurát budeš ma silnejšie spodky a "uprata" si to dokážeš equalizérom.
Obrázok užívateľa
Van
 
Príspevky: 976
Registrovaný: Uto Jan 31, 2006 15:10
Bydlisko: BA / NR

Poslaťod Erorr_boy » Pia Apr 10, 2009 23:04

Van píše:
Erorr_boy píše:impedanciu mam 2 minimalnu o tom viem ze by som odpalil


No celkom som nepochopil významu tejto vety, ale ak to znamenalo, že tvoj zosilňovač vie pracova aj pod minimálnou záažou 2Ohm, tak potom to takto môžeš zapoji bez váhania. Síce ti do 15" pôjde väčší príkon,ale to neznamená , že bude hra silnejšie. To záleží od citlivosti a konštrukcie bedne. Ak by aj hrala silnejšie tak to vôbec nemusí by na škodu,akurát budeš ma silnejšie spodky a "uprata" si to dokážeš equalizérom.


no vidis..to ze by som to popratoval cez EQ ma vobec nenapadlo..aj tak to vyriesim asi inak kupim si este 1x15 tej istej serie co mam a bude to absolutna parada (zda sa mi ze to mas tak isto aj ty GK 2x10,1x15)
Obrázok užívateľa
Erorr_boy
 
Príspevky: 386
Registrovaný: Ned Okt 12, 2008 20:55
Bydlisko: Kosice

Poslaťod garde » Str Apr 15, 2009 08:44

Erorr_boy píše:.. co je an tom smiesne? :lol: tem skok od Ampega? ...to pretoze sa chysta Epi thunder pro co si sem hodil alebo Fender jbas ale starsi :)


...toto som nepochopil....ten box má citlivos 95dB...rada GLX je čisto imidžová záležitos tejto značky...
Obrázok užívateľa
garde
 
Príspevky: 2515
Registrovaný: Pon Okt 09, 2006 16:43
Bydlisko: Midle on a Railway between LV-NZ

Poslaťod Erorr_boy » Sob Máj 23, 2009 15:02

ked mam zosik ktory pri 4 OHM dava 350 Watow pri 8 OHM to bude 175 Watow????
Obrázok užívateľa
Erorr_boy
 
Príspevky: 386
Registrovaný: Ned Okt 12, 2008 20:55
Bydlisko: Kosice

Poslaťod johny.trucker » Sob Máj 23, 2009 16:01

trochu viac. cca 2/3 vykonu pri 4 ohm
Obrázok užívateľa
johny.trucker
 
Príspevky: 1221
Registrovaný: Pia Aug 19, 2005 17:17
Bydlisko: Prešov

Poslaťod Erorr_boy » Sob Máj 23, 2009 16:42

johny.trucker píše:trochu viac. cca 2/3 vykonu pri 4 ohm


pockat...je to tak ze viem ze pri 2 OHM dava 450
... pri 4 OHM ..350
a pri 8 OHM to bude teda 230?
Obrázok užívateľa
Erorr_boy
 
Príspevky: 386
Registrovaný: Ned Okt 12, 2008 20:55
Bydlisko: Kosice

Poslaťod johny.trucker » Sob Máj 23, 2009 19:17

cca asi tak
Obrázok užívateľa
johny.trucker
 
Príspevky: 1221
Registrovaný: Pia Aug 19, 2005 17:17
Bydlisko: Prešov

Poslaťod vandal666 » Sob Máj 23, 2009 19:41

v manuále ku mojej hlave sú nasledujúce výkony pri rôznej ohmáži:

275 Watts 8 Ohms @ 1% THD
450 Watts 4 Ohms @ 1% THD
600 Watts 2 Ohms @ 1% THD

takže je to menej než 2/3 do 8 Ohmov...
Obrázok užívateľa
vandal666
 
Príspevky: 210
Registrovaný: Pia Dec 01, 2006 08:01
Bydlisko: Kosice

Poslaťod Erorr_boy » Sob Máj 23, 2009 21:32

dopocul som sa taku vec ze nieje absolutne vhodne pouzivat na prepojenie zosiku s boxom instrumentalny kabel (ja mam kabel od PROELU odjakziva a nebol ziaden problem) ...ale ale dopocul som sa ze to ubera signal a ze sa moze aj poskodit koncovy zosilovac..co je na tom pravdy?
Obrázok užívateľa
Erorr_boy
 
Príspevky: 386
Registrovaný: Ned Okt 12, 2008 20:55
Bydlisko: Kosice

Poslaťod plach » Sob Máj 23, 2009 21:42

no....cca všetko....
k poškodeniu koncáka....pokial je zle spravený tak ho poškodí aj riadny kábel.....
inak...tuším niekde to už riešili na tomto fóre....asi gitaristi....niekedy minulý rok...skús sa trochu pohraba tam....
Obrázok užívateľa
plach
 
Príspevky: 524
Registrovaný: Str Nov 07, 2007 20:53
Bydlisko: s----

Poslaťod cliff » Ned Máj 24, 2009 16:46

no je to nebezpečné pre koncáky....
pre lampový v tom že sa kábel pretrhne alebo prepáli, tým pádom sa môže pri odpojenej záaži poškodi vystupné trafo...
alebo aj skratuje a tým ohrozuje aj tranzistorové konce aj lampové..

a samozrejme je ten kábel príliš tenký na prenos výkonu..
odporúčam buď zakúpi reprokábel ( či už jack- jack, alebo speakonový, záleží od zosika a boxu / boxov ) ktorý však vačšinou nemajú, alebo spravi si kábel doma, v obchodoch mávajú repro dvojlinku, takú oranžovú, aj nejaké polepšejšie jacky/speakony. prípadne nejaký elektrikár urobí ak sa hudobník nevyzná v tomto smere..
cenovo takýto káblik vyjde zhruba na 5 - 10€ , najmä podľa ceny konektorov. dåžka stačí meter, dva, kedže hlava je vačšinou na boxe
cliff
 
Príspevky: 431
Registrovaný: Štv Feb 28, 2008 17:24
Bydlisko: Turzovka

Poslaťod Wavyline » Pon Okt 05, 2009 19:43

Zdravím vás všetkých,

dnes som si kúpil za príjemný peniaz hlavu Ashdown ABM EVOIII 500. Keďže k nej ešte nemám reproboxy, uvažoval som, že ju budem zatiaľ využíva ako predzosilňovač ku môjmu Fender Rumble.

Chcel by som sa teda opýta, či nehrozí nejaké poškodenie, keď k hlave nebude pripojený reprobox.

Viem, že sa to tu už kdesi na fóre riešilo, ale nepodarilo sa mi to nájs a nepamätám si už ani záver, ku ktorému sa vtedy v diskusii dospelo.
Obrázok
Obrázok užívateľa
Wavyline
 
Príspevky: 506
Registrovaný: Ned Jún 29, 2008 17:29
Bydlisko: Poprad, prechodné: Bratislava

Poslaťod Hosť » Pon Okt 05, 2009 22:17

Wavyline


Nie nič sa nestane,trandaku to nevadí a pre pokoj na duši si stiahni master a máš...

Ja som tak nahraval CD,z Hartke hlavy som tahal signal iba cez preamp do mixu kvoli kvalitnemu DI vystupu a zo slučky som to napichol na kombo ktore som mal ako odposluch :wink:
Hosť
 

Poslaťod garde » Uto Okt 06, 2009 07:06

Wavyline píše:Zdravím vás všetkých,

dnes som si kúpil za príjemný peniaz hlavu Ashdown ABM EVOIII 500. Keďže k nej ešte nemám reproboxy, uvažoval som, že ju budem zatiaľ využíva ako predzosilňovač ku môjmu Fender Rumble.

Chcel by som sa teda opýta, či nehrozí nejaké poškodenie, keď k hlave nebude pripojený reprobox.

Viem, že sa to tu už kdesi na fóre riešilo, ale nepodarilo sa mi to nájs a nepamätám si už ani záver, ku ktorému sa vtedy v diskusii dospelo.


....dobrotu to teda nerobí, žiadny zosilovač by sa nemal zapína bez záaže.....aj keď budeš ma stiahnutý master.....nepýtaj sa ma že prečo sám tomu celkom nerozumiem.....
Obrázok užívateľa
garde
 
Príspevky: 2515
Registrovaný: Pon Okt 09, 2006 16:43
Bydlisko: Midle on a Railway between LV-NZ

Poslaťod jivo » Uto Okt 06, 2009 10:27

garde píše:
....dobrotu to teda nerobí, žiadny zosilovač by sa nemal zapína bez záaže.....aj keď budeš ma stiahnutý master.....nepýtaj sa ma že prečo sám tomu celkom nerozumiem.....


si si isty, ze aj so stiahnutym mastrom je to problem? ale vseobecne je dobre mat vzdy zataz na zosiku.
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Obrázok užívateľa
jivo
 
Príspevky: 13341
Registrovaný: Pia Máj 28, 2004 13:20

Poslaťod Hosť » Uto Okt 06, 2009 14:27

so stahnutým masterom su vstupne signaly na vykonových trandakoch stiahnute k zemi,to neni lampa a aj keby tak trandakom to neuškodí,jedine čo mu vadi je zla citlivost pod zatažou.ja som 2 dni tak nahraval,tam neni žiaden problem.Plno basakov použiva preampy niektorých zosikov na iné koncaky.
Hosť
 

PredchádzajúciĎalší

Späť na Basgitary, kombá, efekty

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia