Midi keyboard

Moderátor: Moderators

Midi keyboard

Poslaťod DjMaYo » Štv Jan 24, 2013 22:18

Existuje nejaky lacnejsi midy master keyboard na ktorom by sa dalo nastavit vysielanie na 2 kanaloch sucasne napr. na 1 aj 4, pripadne neviete ci sa da tato funkcia nastavit na CME M-key jeden mam doma a neviem to nastavit.

Pripadne viete odporucit zariadenie co by to dokazalo.

Potrebujem totiz vysielat na 2 kamaloch sucasne.
... každa ľiška svuj chvust chvaľi...
...
http://djmayo.wz.cz/ - moja zastaralá homepage...
...každému zle a neodborne radím, preto ma neberte vážne...
DjMaYo
 
Príspevky: 1584
Registrovaný: Pon Jún 26, 2006 12:54
Bydlisko: Sobrance-okolie

Poslaťod filozof2 » Pia Jan 25, 2013 11:37

Odpoved na tuto otazku nebude taka jednoducha ako by sa mohlo zdat. pre konkretnu radu by bolo dobre vediet co konkretne vlastne riesime. Masterkeyboardy tuto vlastnost vseobecne podporuju iba v rezime split. Otazka je ci to nieco riesi. Ak je potrebne s celej klaviatury posielat 2 kanaly sucasne tak riesenie nie je vo vysielaci ale v prijimaci..... takze potrebujem viac info o tom co vlastne je ciel.
filozof2
 
Príspevky: 666
Registrovaný: Sob Feb 14, 2009 16:21
Bydlisko: poprad

Poslaťod DjMaYo » Sob Jan 26, 2013 15:20

Tak konkretne.

Mam klaves Vicount Cantorum III - portable organ.
http://www.futurestyle.org/archives/v/v ... um-iii.htm

Ten signal prijaty z kontroleru na kanaly 1 interpretuje ako II. manual (ozve sa zvuk zapnuty tlacidlami II. manualu), signal na kanale 2 ako I. manual a signal na kanaly 4 ako Bas. Ja chcem kontroler pouzit na stavbu pedalu (bud nataham tiahla zo silonu alenbo bude elektricky premostovat kontakty pod klavesami) cize potrebujem aby vysielal na kanaly pre bas t.j. 4, ale bolo by dobre aby mi spolu z basom znel sucasne zvuk s I .alebo II. manualu (aby som to iste v base nemusel hrat aj lavov rukov), cize aby sa po stlaceni klavesu na kontrolery bola z neho odoslana sprava na 4 a 1 kanale sucasne, podobne ako to je pri niektorych samohrajkach ked sa zapne funkcia dual.
... každa ľiška svuj chvust chvaľi...
...
http://djmayo.wz.cz/ - moja zastaralá homepage...
...každému zle a neodborne radím, preto ma neberte vážne...
DjMaYo
 
Príspevky: 1584
Registrovaný: Pon Jún 26, 2006 12:54
Bydlisko: Sobrance-okolie

Poslaťod filozof2 » Sob Jan 26, 2013 17:43

Bohuzial funkcia dual nefunguje na principe vysielania 2 midi kanalov, ale na principe ze 2 zvuky prjimaju ten isty kanal, takze mal by si zistit ci ten raritny organ dokaze jednotlivym manualom priradit konkretne kanaly a ak ano tak nastavit bas a jeden manual na ten isty midi kanal a si za vodou. Ak nie tak potom uz len zistit ktory masterkeyboard dokaze jednotlivym zonam priradi nezavisle vysielacie kanaly a ZAROVEN umoznuje zonam "prekryvat sa". Myslim ze vsetky pokocilejsie masterkeyboardy dokazu zonovat na nezavislych midi kanaloch ale mam obavu ze s tym prekryvanim to bude uz horsie ale inak to nepojde. Ak najdes taky masterkeyboard gratulujem ak nie tak potom uz je len jedno riesenie: Ten organ prepnut do modu OMNI ON a pouzivat ho len na spustanie zvukov basu a 2 manualu a na solo pravu ruku mat nezavisly samostatny nastroj. bohvie co to nie je ale moznosti som zhruba vymenoval.
filozof2
 
Príspevky: 666
Registrovaný: Sob Feb 14, 2009 16:21
Bydlisko: poprad

Poslaťod filozof2 » Sob Jan 26, 2013 17:55

P.S: niektore masterkeyboardy maju priamo zabudovanu funkciu dual ako napr yamaha KX88. Problem je ze tie nove yamahy KX 25/49/61/8 uz tento luxus nemaju. Otazka je ci si kupis staru KX88 a prerobis ju na pedal :-)
filozof2
 
Príspevky: 666
Registrovaný: Sob Feb 14, 2009 16:21
Bydlisko: poprad

Poslaťod DjMaYo » Ned Jan 27, 2013 21:50

Skusim poziadat dodavatela alebo vyrobcu o navod, dostal sa mi doruk iba slovensky preklad ktory sa v casti MIDI odvolava na original navod. Dufam ze sa to bude dat nastavit, na novsom modely Cantorum VI to ide.
... každa ľiška svuj chvust chvaľi...
...
http://djmayo.wz.cz/ - moja zastaralá homepage...
...každému zle a neodborne radím, preto ma neberte vážne...
DjMaYo
 
Príspevky: 1584
Registrovaný: Pon Jún 26, 2006 12:54
Bydlisko: Sobrance-okolie

Poslaťod filozof2 » Pon Jan 28, 2013 09:58

Nuz ved to je ten problem ze stare nastroje maju casto pevne priradene midi kanaly s cim moderne masterkeyboardy jednoducho uz nerataju. Staznosti na lamparni..... :-)
filozof2
 
Príspevky: 666
Registrovaný: Sob Feb 14, 2009 16:21
Bydlisko: poprad


Späť na Klávesové nástroje

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia