efektova slucka a marshall

Moderátor: Moderators

efektova slucka a marshall

Poslaťod iktor » Sob Jan 03, 2009 14:17

pani potreboval by som zasa pomoc. na vianoce som si kupil nove skatulky su to ibanez delay/echo (dalej len DE) , ibanez chorus/flanger (CF), boss DS1 a mam svoj stary wah JH1. Problem bol ked som to zapojil v poradi : gitara-wah-ds-cf-de. CF bol velmi slaby (hral som len cez cisty kanal v hlave v uz spominanom zapojeni), skusil som dat DE a CF do efektovej slucky a to az vtedy prisiel huk (s DE nemam najmensi problem), pri zapojeni CF (v stave off)) do efektovej slucky to dost pocutelne bruni, ked ho zapnem tak brum nieje silnejsi ale vtedy ovela lepsie pocut aj flanger aj chorus (v porovnani ked to bolo zapojene "pred hlavou") Je problem v efektovej slucke? ( mam tam in,out, a loop a zapajam do in-CF-DE-out) alebo bude problem v CF? alebo je probelm niekde inde?
Co mam teraz s tym CF robit? dat ho do slucky a prehryznut ten brum alebo ako ? :cry:
Dufam ze som to vysvetlil pochopitelne...Zly som z toho jak pes ze to nefunguje... :twisted:
Ten efekt ma aj kamarat co ma kustom set a jemu to slape jak hodinky :twisted: a nesere sa s efektovou sluckou, ma to zapojene gitara-MT2-CF-hlava. Dakujem za pomoc... :cry:
A este som zabudol napisat ako to vsetko budem pouzivat, crunch kanal v hlave na lahke zvuky, drive v hlave na hutne zvuky a DS ako stavu na sola... DE a CF vo vsetkych moznych kombinaciach...
Alebo crunch na lahke zvuky, ds1 na drive a druhy kanal hlavy na sola- da sa nastavit osobytna hlasitost..) poradte ako by to bolo najrozumnejsie aby sa to nebilo s efektami...
Moje lasky a hracky: Mesa boogie mark IV combo,Marshall 5010, APG handmade guitars, 535Q, cordial kable, hicon jacky,
SD1 japan,CH1, DD7, JT microamp,Fulltone gt500, marshall regenerator, AMT ss11.
Obrázok užívateľa
iktor
 
Príspevky: 385
Registrovaný: Ned Máj 07, 2006 16:23
Bydlisko: Vychod slovenska

Poslaťod iktor » Sob Jan 03, 2009 15:10

teraz ma napadlo co som nenapisal. napajam vsetky efekty stabilizovanym zdrojom 300mA efekty maju odber 200mA a na prepojenie mam origos ibanez rozdelovaci kabel na 6 efektov.. pred hlavou tie efekty nebrunia ale ked su v slucke CF sa ide zbesniet :?
Moje lasky a hracky: Mesa boogie mark IV combo,Marshall 5010, APG handmade guitars, 535Q, cordial kable, hicon jacky,
SD1 japan,CH1, DD7, JT microamp,Fulltone gt500, marshall regenerator, AMT ss11.
Obrázok užívateľa
iktor
 
Príspevky: 385
Registrovaný: Ned Máj 07, 2006 16:23
Bydlisko: Vychod slovenska

Poslaťod xing » Sob Jan 03, 2009 16:32

problem bude asi presne v tom adapteri. zrejme si vytvoril zemiace slucky.

v prvom rade skus efekt ktory brumi napojit na bateriu, ak brum prestane, problem je tam

moze pomoct bud samostatny adapter pre dany efekt alebo prerusenie zeme na napajacom kabliku pre dany efekt
Even the clock, that doesn't go, show right time twice a day.
xing
 
Príspevky: 252
Registrovaný: Pia Aug 05, 2005 21:54
Bydlisko: Trebisov

Poslaťod xing » Sob Jan 03, 2009 16:43

Este dodam, ze modulacne a hlavne dozvukove efekty patria do slucky (resp za skreslenie), aj ked sam mam momentalne vsetko za gitarou a slucku nepouzivam

modulacne mozu zniet dobre aj pred skreslenim (treba skusit), ale delay-reverb je najlepsie za skreslenim
Even the clock, that doesn't go, show right time twice a day.
xing
 
Príspevky: 252
Registrovaný: Pia Aug 05, 2005 21:54
Bydlisko: Trebisov

Poslaťod iktor » Sob Jan 03, 2009 17:39

xing píše:Este dodam, ze modulacne a hlavne dozvukove efekty patria do slucky (resp za skreslenie), aj ked sam mam momentalne vsetko za gitarou a slucku nepouzivam

modulacne mozu zniet dobre aj pred skreslenim (treba skusit), ale delay-reverb je najlepsie za skreslenim

Ale chorus a flanger moze ist aj pred hlavu ked z nej taham drive?
Moje lasky a hracky: Mesa boogie mark IV combo,Marshall 5010, APG handmade guitars, 535Q, cordial kable, hicon jacky,
SD1 japan,CH1, DD7, JT microamp,Fulltone gt500, marshall regenerator, AMT ss11.
Obrázok užívateľa
iktor
 
Príspevky: 385
Registrovaný: Ned Máj 07, 2006 16:23
Bydlisko: Vychod slovenska

Poslaťod xing » Sob Jan 03, 2009 18:03

Modulasne efekty sa standardne davaju az za skreslenie, ale kludne mozu byt aj pred (ak sa zvuk paci), delay robi pred skreslenim bordel

to vsak nesuvisi s tvojim problemom, brum moze sposobovat prave napajanie z jedneho adapteru - vznika dvojite zemnenie (raz cez napajaci kabel, druhy krat cez signalovy kabel)

da sa to vyriesit odpojenim zeme z napajacieho kabla (nie vzdy)

treba skusit v prvom rade zapojit efekt ktory brumi na bateriu, ked bude fungovat bez brumu tak budes vediet ze efekt je v poriadku a ze chyba je prave v napajacom zdroji
Even the clock, that doesn't go, show right time twice a day.
xing
 
Príspevky: 252
Registrovaný: Pia Aug 05, 2005 21:54
Bydlisko: Trebisov

Poslaťod iktor » Sob Jan 03, 2009 19:22

xing píše:Modulasne efekty sa standardne davaju az za skreslenie, ale kludne mozu byt aj pred (ak sa zvuk paci), delay robi pred skreslenim bordel

to vsak nesuvisi s tvojim problemom, brum moze sposobovat prave napajanie z jedneho adapteru - vznika dvojite zemnenie (raz cez napajaci kabel, druhy krat cez signalovy kabel)

da sa to vyriesit odpojenim zeme z napajacieho kabla (nie vzdy)

treba skusit v prvom rade zapojit efekt ktory brumi na bateriu, ked bude fungovat bez brumu tak budes vediet ze efekt je v poriadku a ze chyba je prave v napajacom zdroji


Skusil som ho aj s baterkou a stale to drumi jak krava... staci ze zasuniem jack a brumi... asi je shit v hlave, neviem
Moje lasky a hracky: Mesa boogie mark IV combo,Marshall 5010, APG handmade guitars, 535Q, cordial kable, hicon jacky,
SD1 japan,CH1, DD7, JT microamp,Fulltone gt500, marshall regenerator, AMT ss11.
Obrázok užívateľa
iktor
 
Príspevky: 385
Registrovaný: Ned Máj 07, 2006 16:23
Bydlisko: Vychod slovenska

Poslaťod xing » Sob Jan 03, 2009 20:21

Tak uz neviem, bol som si skoro na 100 percent isty ze ide o zemiace slucky.

Este ma napadlo, aby sme vylucili poruchu efektu, skusit CF na inom aparate.

Ak by bolo chyba v slucke, tak by ti tam nefungoval ani ten delay.
Even the clock, that doesn't go, show right time twice a day.
xing
 
Príspevky: 252
Registrovaný: Pia Aug 05, 2005 21:54
Bydlisko: Trebisov

Poslaťod xing » Sob Jan 03, 2009 20:22

Este hutam, prepojovacie kable su vporiadku?
Even the clock, that doesn't go, show right time twice a day.
xing
 
Príspevky: 252
Registrovaný: Pia Aug 05, 2005 21:54
Bydlisko: Trebisov

Poslaťod vojton » Sob Jan 03, 2009 20:23

ak má kamarát rovnaký kus - typ efektu , tak by si ho mohol vyskúša na svojom aparáte a hneď budeš vedie kde je problém.
.....mám doma kopu šrotu....ale vybral som si ho sám!
vojton
 
Príspevky: 170
Registrovaný: Str Dec 24, 2008 02:09
Bydlisko: Štúrovo

Poslaťod iktor » Sob Jan 03, 2009 20:51

cez tyzden skusim ten kamosov efekt a uvidim co s tym... zatial dik za pomoc :wink:
Moje lasky a hracky: Mesa boogie mark IV combo,Marshall 5010, APG handmade guitars, 535Q, cordial kable, hicon jacky,
SD1 japan,CH1, DD7, JT microamp,Fulltone gt500, marshall regenerator, AMT ss11.
Obrázok užívateľa
iktor
 
Príspevky: 385
Registrovaný: Ned Máj 07, 2006 16:23
Bydlisko: Vychod slovenska

Poslaťod iktor » Ned Jan 04, 2009 13:01

takze som skusil dat osobytne DE do slucky na baterku, brumi, na adapter, brumi, skusil som dat DS1 na baterku brumi, na adapter brumi, CF brumi. problem je v hlave, kable som tiez menil a v kabloch to nieje... som v prdely :cry:
Moje lasky a hracky: Mesa boogie mark IV combo,Marshall 5010, APG handmade guitars, 535Q, cordial kable, hicon jacky,
SD1 japan,CH1, DD7, JT microamp,Fulltone gt500, marshall regenerator, AMT ss11.
Obrázok užívateľa
iktor
 
Príspevky: 385
Registrovaný: Ned Máj 07, 2006 16:23
Bydlisko: Vychod slovenska

Poslaťod iktor » Ned Jan 04, 2009 18:14

Volal som teraz predatorovi a ten mi to vysvetlil, slucka v tej hlave nieje stavana na skatulky :cry: takze Marshall postavil skvelo hrajucu hlavu ktora ma nadherne skreslenie ale nemozte ku nej pouzit modulacne skatulky( ak som to dobre pochopil)... to rozum :cry: :x :? :shock: :( :roll:
Moje lasky a hracky: Mesa boogie mark IV combo,Marshall 5010, APG handmade guitars, 535Q, cordial kable, hicon jacky,
SD1 japan,CH1, DD7, JT microamp,Fulltone gt500, marshall regenerator, AMT ss11.
Obrázok užívateľa
iktor
 
Príspevky: 385
Registrovaný: Ned Máj 07, 2006 16:23
Bydlisko: Vychod slovenska

Poslaťod Polymer » Ned Jan 04, 2009 20:51

iktor píše:Volal som teraz predatorovi a ten mi to vysvetlil, slucka v tej hlave nieje stavana na skatulky :cry: takze Marshall postavil skvelo hrajucu hlavu ktora ma nadherne skreslenie ale nemozte ku nej pouzit modulacne skatulky( ak som to dobre pochopil)... to rozum :cry: :x :? :shock: :( :roll:


A co sa tam potom da strcit do loopu, len delaye/reverby? :shock:
Ibanez RG-370 DX (neck: EMG-89 | bridge: EMG-81)
Engl Thunder 50 Reverb
Dunlop Crybaby GCB-95
Korg AX5G
Shure SM57
EB .010-.052
Obrázok užívateľa
Polymer
 
Príspevky: 817
Registrovaný: Pia Dec 29, 2006 21:33
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod p81 » Ned Jan 04, 2009 21:10

iktor píše:Volal som teraz predatorovi a ten mi to vysvetlil, slucka v tej hlave nieje stavana na skatulky :cry: takze Marshall postavil skvelo hrajucu hlavu ktora ma nadherne skreslenie ale nemozte ku nej pouzit modulacne skatulky( ak som to dobre pochopil)... to rozum :cry: :x :? :shock: :( :roll:

akoze je to v poriadku, ze ti to tam brumi?
to si asi zle pochopil. :wink: :D
VHT Pittbull 50CL EQ
VHT 4x12 deliverance
VHT special 6 kombo
Epiphone LP Std Gibson 500T+SD SH2
Cort X6 Dimarzio Slapakove aktivky
Stamar LA 500
noname kombo 2x EL 34
boss CE3, DD3, PH2, BF2, NS2, CH2,
marshall shredmaster
H&K tubeman MKI
...
Obrázok užívateľa
p81
 
Príspevky: 1894
Registrovaný: Ned Aug 27, 2006 09:08
Bydlisko: Dolný Kubín

Poslaťod iktor » Ned Jan 04, 2009 22:35

p81 píše:
iktor píše:Volal som teraz predatorovi a ten mi to vysvetlil, slucka v tej hlave nieje stavana na skatulky :cry: takze Marshall postavil skvelo hrajucu hlavu ktora ma nadherne skreslenie ale nemozte ku nej pouzit modulacne skatulky( ak som to dobre pochopil)... to rozum :cry: :x :? :shock: :( :roll:

akoze je to v poriadku, ze ti to tam brumi?
to si asi zle pochopil. :wink: :D

Ja uz neviem , dam hlavu kamosovi do kosic co stava aparaty je to muzikant a ma sa na to pozriet ci sa tam nieco mechanicky nepokazilo, nejaka zem alebo nieco take... uvidime, keby ste vedeli o niekom co ma DSL100, alebo 50 dajte mi na neho kontakt... dik
Moje lasky a hracky: Mesa boogie mark IV combo,Marshall 5010, APG handmade guitars, 535Q, cordial kable, hicon jacky,
SD1 japan,CH1, DD7, JT microamp,Fulltone gt500, marshall regenerator, AMT ss11.
Obrázok užívateľa
iktor
 
Príspevky: 385
Registrovaný: Ned Máj 07, 2006 16:23
Bydlisko: Vychod slovenska

Poslaťod xing » Ned Jan 04, 2009 23:47

Ono zrejme je dana slucka stavana na rackove efekty (tieto maju nejaku inu uroven (asi -10 dB) - velmi tomu nerozumiem o co ide)

krabickove efekty sa preto do toho nehodia, ale nechapem preco to robi az taky bordel. Ja mam takisto efektovu slucku (paralelnu), urcenu pre rackove efekty, a ak do nej supnem krabicku, tak to jednoducho hra nejako divne - tichsie, bez stavy, nech akokolvek krutim s MIX potakom.

ako som uz spominal, ak sa ti modulacne efekty (CF) pacia pred skreslenim, kludne tam mozu ostat, je to o vkuse

este skus prepojit fx send a return kratkym kablikom, zvuk by tak mal iba prejst z preampu do poverampu cez tento kablik, ak je aparat resp. slucka v poriadku..
Even the clock, that doesn't go, show right time twice a day.
xing
 
Príspevky: 252
Registrovaný: Pia Aug 05, 2005 21:54
Bydlisko: Trebisov

Poslaťod vojton » Ned Jan 04, 2009 23:52

mám taký dojem že už som o tom niečo počul od kamoša "rádioamatéra" - netvrdím že je to správne ale...... "môže sa tam naindukova striedavá zložka zo sieového trafa a ty to potom tými efektami len zosilníš".... niečo ako blúdivé napätia.... :? ale je to už dávno a ja si nie som úplne istý.
.....mám doma kopu šrotu....ale vybral som si ho sám!
vojton
 
Príspevky: 170
Registrovaný: Str Dec 24, 2008 02:09
Bydlisko: Štúrovo

Poslaťod pepan09 » Pon Jan 05, 2009 09:02

inak mne robi to iste na tslku
Ibanez Gsr 180
Hartke 5500-Hartke 4.5XL
pepan09
 
Príspevky: 32
Registrovaný: Štv Dec 18, 2008 20:20
Bydlisko: Nitra

Poslaťod iktor » Pon Jan 05, 2009 11:32

pepan09 píše:inak mne robi to iste na tslku

A jak to riesis?
Moje lasky a hracky: Mesa boogie mark IV combo,Marshall 5010, APG handmade guitars, 535Q, cordial kable, hicon jacky,
SD1 japan,CH1, DD7, JT microamp,Fulltone gt500, marshall regenerator, AMT ss11.
Obrázok užívateľa
iktor
 
Príspevky: 385
Registrovaný: Ned Máj 07, 2006 16:23
Bydlisko: Vychod slovenska

Ďalší

Späť na Efekty

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia

cron