Môj Pedalboard

Moderátor: Moderators

Môj Pedalboard

Poslaťod gilmour » Pon Sep 13, 2010 00:06

Konečne som dal dohromady pedalboard, len Memory Man nesplnil moje očakávania, tak som objednal TC Electronic Nova Delay.
http://yfrog.com/bcp9120053j
Strat. Squier, EMG DG-20
Clone HIWATT Custom 50, Box Marshall 2xCel. V30.
Obrázok užívateľa
gilmour
 
Príspevky: 4
Registrovaný: Uto Aug 17, 2010 14:49
Bydlisko: Partizánske

Re: Môj Pedalboard

Poslaťod left_hand » Pon Sep 13, 2010 09:00

gilmour píše:Konečne som dal dohromady pedalboard, len Memory Man nesplnil moje očakávania, tak som objednal TC Electronic Nova Delay.
http://yfrog.com/bcp9120053j


memory man je PAN efekt. ma super zvuk, len prenho treba vela obetovat (ako napr tap tempo). Ja som s mojim nadmieru spokojny. ten zvuk je nenahraditelny.
Skor ako sa spytas pozri sem, sem a sem.
Obrázok užívateľa
left_hand
 
Príspevky: 2099
Registrovaný: Štv Aug 18, 2005 18:38
Bydlisko: Sládkovièovo

Poslaťod gilmour » Pon Sep 13, 2010 15:12

Určite Je Memory Man dobrý efekt, len ja som myslel že viac delaytuje. Niekde sa hodí viac digital a niekde viac analóg. Ja mám digital Ibanez DE7 a používam ho zapnutý aj s Memory Manom, hrá to celkom dobre, ale netrafím spoločný delay time, preto som sa rozhodol pre TC Elektronic Nova Delay. Tento efekt je univerzál aj digital a farbou zvuku sa pridáva zmiešavanie, zvuk analogu.
Strat. Squier, EMG DG-20
Clone HIWATT Custom 50, Box Marshall 2xCel. V30.
Obrázok užívateľa
gilmour
 
Príspevky: 4
Registrovaný: Uto Aug 17, 2010 14:49
Bydlisko: Partizánske

Poslaťod teli » Str Sep 15, 2010 22:28

zdravim chlapci...chcel som sa opytat aky je hlavny rozdiel medzi analogovym a digi delayom...co sa tyka zvukovej stranky
teli
 
Príspevky: 186
Registrovaný: Uto Sep 08, 2009 20:42
Bydlisko: košice

Poslaťod Badman » Str Sep 15, 2010 23:19

teli píše:zdravim chlapci...chcel som sa opytat aky je hlavny rozdiel medzi analogovym a digi delayom...co sa tyka zvukovej stranky


Digitalny ma opakovacky presne, nedeformuje ich, analogovy kazdu dalsiu opakovanu frazu trocha neformuje, nie je presna ako zahrata fraza. Kazdemu sedi nieco ine, ja mam rad analog na cistejsie zvuky, na maso mam radsej presny digital. Pozri si ukazky na YT, pochopis to hned z ukazok.
Badman
 
Príspevky: 132
Registrovaný: Ned Mar 07, 2010 21:47
Bydlisko: BA

Poslaťod left_hand » Štv Sep 16, 2010 10:27

je to zvukovo o preferenciach. analog kazdym opakovanim straca vysky. digital je naopak velmi presny.

a to ze na hi-gain je lepsi digital je tiez vecou preferencii. Adam Jones z TOOL pouziva analogove delaye.

Analog podla mna vytvara dojem hrania v stredne velkom clenitom priestore a digital vytvara stale mensie klony.
Skor ako sa spytas pozri sem, sem a sem.
Obrázok užívateľa
left_hand
 
Príspevky: 2099
Registrovaný: Štv Aug 18, 2005 18:38
Bydlisko: Sládkovièovo

Poslaťod teli » Štv Sep 16, 2010 18:48

cize k fendru, na vinatge zvuky skor ten analog co? mam totiz digital, je to super, ale nieco tomu chyba...
teli
 
Príspevky: 186
Registrovaný: Uto Sep 08, 2009 20:42
Bydlisko: košice

Poslaťod left_hand » Štv Sep 16, 2010 18:50

teli píše:cize k fendru, na vinatge zvuky skor ten analog co? mam totiz digital, je to super, ale nieco tomu chyba...


k vintage treba analog a este lepsie tape echo
Skor ako sa spytas pozri sem, sem a sem.
Obrázok užívateľa
left_hand
 
Príspevky: 2099
Registrovaný: Štv Aug 18, 2005 18:38
Bydlisko: Sládkovièovo

Poslaťod Ivan.ps » Štv Sep 16, 2010 18:55

Analóg je dobrý, ale niekomu sa môže zda taký "zahuhlaný", ale je to tým čo tu už bolo spomínané, že sa tón každým opakovaním mierne defromuje a stráca signál. Ale celkovo sa mi zdá prirodzenejší. Ja mám MXR Carbon Copy a som maximálne spokojný.
Roland RD-700NX, Korg PA-600, TC Helicon Harmony-M, RCF ART-310A MK III, Mackie 802 VLZ 3, AKG K-240 MKII, Vintage V100, Zoom G2Nu
Obrázok užívateľa
Ivan.ps
 
Príspevky: 571
Registrovaný: Sob Dec 31, 2005 12:44
Bydlisko: Nové Zámky

Poslaťod teli » Štv Sep 16, 2010 19:13

ide mi este aj o ten delay level...potrebujem aby opakovane tony boli hlasitostou vyrovnane tomu prvemu...nieco na sposob The Edge
teli
 
Príspevky: 186
Registrovaný: Uto Sep 08, 2009 20:42
Bydlisko: košice

Poslaťod teli » Štv Sep 16, 2010 20:23

kazdopadne dakujem, pomohli ste mi...musim zbehnut vyskusat par analogov, aby som zistil reakcie na hru, a zvuky co z toho idu
teli
 
Príspevky: 186
Registrovaný: Uto Sep 08, 2009 20:42
Bydlisko: košice

Poslaťod left_hand » Pia Sep 17, 2010 08:51

The Edge = deluxe memory man. aspon jeden. idealne dva.
Skor ako sa spytas pozri sem, sem a sem.
Obrázok užívateľa
left_hand
 
Príspevky: 2099
Registrovaný: Štv Aug 18, 2005 18:38
Bydlisko: Sládkovièovo

Poslaťod gilmour » Pia Sep 17, 2010 10:50

Ja ti dávam tip na TC Electronic Nova Delay je univerzálnejší. Digitálny delay ti robí opakovanie zvuku v čase a dozvuku ktorý si nastavíš. Analóg pridáva k tomu opakovanému aj pôvodný, resp. zmiešava opakované zvuky a je pravda čo povedal Ivan že je zahuhlaný. Memory Man je super, ale hrá len analóg. TC Elestronic je digitál a nastavením colour si nastavíš zmiešavanie, čiže aj analogový signál ako potrebuješ.
Strat. Squier, EMG DG-20
Clone HIWATT Custom 50, Box Marshall 2xCel. V30.
Obrázok užívateľa
gilmour
 
Príspevky: 4
Registrovaný: Uto Aug 17, 2010 14:49
Bydlisko: Partizánske

Poslaťod left_hand » Pia Sep 17, 2010 10:58

gilmour píše:Ja ti dávam tip na TC Electronic Nova Delay je univerzálnejší. Digitálny delay ti robí opakovanie zvuku v čase a dozvuku ktorý si nastavíš. Analóg pridáva k tomu opakovanému aj pôvodný, resp. zmiešava opakované zvuky a je pravda čo povedal Ivan že je zahuhlaný. Memory Man je super, ale hrá len analóg. TC Elestronic je digitál a nastavením colour si nastavíš zmiešavanie, čiže aj analogový signál ako potrebuješ.


tc je komplet digital. tam je iba urcita korekcia aby to "znelo" ako analog.
Skor ako sa spytas pozri sem, sem a sem.
Obrázok užívateľa
left_hand
 
Príspevky: 2099
Registrovaný: Štv Aug 18, 2005 18:38
Bydlisko: Sládkovièovo

Poslaťod gilmour » Pia Sep 17, 2010 13:14

Asi som sa zle vyjadril, samozrejme TC je digitalný efekt so simuláciou aj analogového delaytu.
Strat. Squier, EMG DG-20
Clone HIWATT Custom 50, Box Marshall 2xCel. V30.
Obrázok užívateľa
gilmour
 
Príspevky: 4
Registrovaný: Uto Aug 17, 2010 14:49
Bydlisko: Partizánske

Poslaťod bony.exp » Pia Sep 17, 2010 15:53

left_hand píše:The Edge = deluxe memory man. aspon jeden. idealne dva.


na u2 z prvych 2 albumov, na "novsie" veci digital.. ja som velky milovnik edge-ovho zvuku, skoda ze pre casty vyskyt "dotted 8" delayu je za normalne peniaze nepriblizitelny :(
THE BRIGHT EYE - bandzone.cz/thebrighteye

VOX AC30 Blue Alnico
Fender Stratocaster MIM
Obrázok užívateľa
bony.exp
 
Príspevky: 990
Registrovaný: Pon Máj 09, 2005 18:30
Bydlisko: NMnV

Poslaťod left_hand » Sob Sep 18, 2010 08:32

Skor ako sa spytas pozri sem, sem a sem.
Obrázok užívateľa
left_hand
 
Príspevky: 2099
Registrovaný: Štv Aug 18, 2005 18:38
Bydlisko: Sládkovièovo

Poslaťod guitarforhumanbeings » Pon Nov 15, 2010 18:04

Chcem sa len tak OFF topic spytat ohladom prepojovacich kablov medzi efektami. Nikde som ich v eshopoch nevidel, resp. neviem ich zohnat, ano existuje aj pajkovacka, ale v pripade kvalitnejsich kabloch by som siel radsej na tie kable. Takze sa chcem spytat, ako to mam poriesit.

Dikajs :)
guitarforhumanbeings
 
Príspevky: 19
Registrovaný: Ned Okt 10, 2010 13:36
Bydlisko: Poprad

Poslaťod p81 » Pon Nov 15, 2010 19:05

guitarforhumanbeings píše:Chcem sa len tak OFF topic spytat ohladom prepojovacich kablov medzi efektami. Nikde som ich v eshopoch nevidel, resp. neviem ich zohnat, ano existuje aj pajkovacka, ale v pripade kvalitnejsich kabloch by som siel radsej na tie kable. Takze sa chcem spytat, ako to mam poriesit.

Dikajs :)

na bazere ich jeden chlapik predava a ma ich asi dost, je to tam stale. ja som si ich tiez kupil.
VHT Pittbull 50CL EQ
VHT 4x12 deliverance
VHT special 6 kombo
Epiphone LP Std Gibson 500T+SD SH2
Cort X6 Dimarzio Slapakove aktivky
Stamar LA 500
noname kombo 2x EL 34
boss CE3, DD3, PH2, BF2, NS2, CH2,
marshall shredmaster
H&K tubeman MKI
...
Obrázok užívateľa
p81
 
Príspevky: 1894
Registrovaný: Ned Aug 27, 2006 09:08
Bydlisko: Dolný Kubín

Poslaťod teli » Pon Nov 15, 2010 19:29

ja zase k teme...prave mi dosiel deluxe memory man, len sikovni chlapci mi k tomu zabudli pribalit adapter, takze si este pockam kym to konecne zapnem...ale potom urcite zreferujem
teli
 
Príspevky: 186
Registrovaný: Uto Sep 08, 2009 20:42
Bydlisko: košice

Ďalší

Späť na Efekty

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia

cron