Pomoc s efektom a jeho mA

Moderátor: Moderators

Pomoc s efektom a jeho mA

Poslaťod Pelikan » Ned Dec 25, 2011 17:24

zdravím muzikanti. Mám na vás jednu prosbičku. Mám jeden efekt ktr potrebuje na napájanie 1300mA. Teraz som dostal Dunlop power DCbrick ktorý ma výstupi na 1000mA. Chcem sa spýtat že kebyze ten efekt do toho zapojím tak čo sa stane :D čo vlastne sposobi tomu efektu a na zvuku ze tych 300mA nedostane? Ďakujem za odpoved, fakt mi pomožete :)PS Veselé Sviatky prajem.
Fender Telecaster U.S.A
Fender HotRot Deluxe III
ElectroHarmonix Worm
Marshall Regenerator
Dunlop CryBaby Wah
Digitech whammy
Obrázok užívateľa
Pelikan
 
Príspevky: 46
Registrovaný: Štv Dec 16, 2010 16:43
Bydlisko: Galanta

Re: Pomoc s efektom a jeho mA

Poslaťod cUggIO » Ned Dec 25, 2011 17:41

Pelikan píše:zdravím muzikanti. Mám na vás jednu prosbičku. Mám jeden efekt ktr potrebuje na napájanie 1300mA. Teraz som dostal Dunlop power DCbrick ktorý ma výstupi na 1000mA. Chcem sa spýtat že kebyze ten efekt do toho zapojím tak čo sa stane :D čo vlastne sposobi tomu efektu a na zvuku ze tych 300mA nedostane? Ďakujem za odpoved, fakt mi pomožete :)PS Veselé Sviatky prajem.

Napajanie efektu 1300mA?!?! :D sak to je 1,3A (co je aj vcelku riadne vysoka hodnota, na to ze bezne krabice papaju cca 30mA (aj to prehanam))...co to je za efekt?

A co by sa mu stalo? Zhorela by poistka/zhorel by v nom usmernovac (resp. ina suciastka ktorej maximalna prudova zatazitelnost je 1000mA (1A)).
My rig consists of:Marshall 2266H,Marshall 1960TV,Gibson SG faded,Vintage V99,MXR GT-OD,MXR Carbon Copy,Korg Pitchblack,Dunlop SW95,EHX Small Clone,Boss GE-7,Sommer+Proel Cables & Neutrik's
Obrázok užívateľa
cUggIO
 
Príspevky: 3045
Registrovaný: Pon Júl 02, 2007 15:04
Bydlisko: Nové Zámky/Bratislava

Re: Pomoc s efektom a jeho mA

Poslaťod cUggIO » Ned Dec 25, 2011 17:41

Dvojity post, sorry (strasne mi blbne odosielanie prispevkov v poslednej dobe....)
My rig consists of:Marshall 2266H,Marshall 1960TV,Gibson SG faded,Vintage V99,MXR GT-OD,MXR Carbon Copy,Korg Pitchblack,Dunlop SW95,EHX Small Clone,Boss GE-7,Sommer+Proel Cables & Neutrik's
Obrázok užívateľa
cUggIO
 
Príspevky: 3045
Registrovaný: Pon Júl 02, 2007 15:04
Bydlisko: Nové Zámky/Bratislava

Re: Pomoc s efektom a jeho mA

Poslaťod orangeblood » Ned Dec 25, 2011 17:43

[/quote] sak to je 1,3A [/quote]

fuu kto by to povedal ne? :D
orange tiny terror + orange ppc 412
orangeblood
 
Príspevky: 68
Registrovaný: Uto Máj 17, 2011 16:18
Bydlisko: Košice-okolie

Re: Pomoc s efektom a jeho mA

Poslaťod cUggIO » Ned Dec 25, 2011 17:48

orangeblood píše:
sak to je 1,3A [/quote]

fuu kto by to povedal ne? :D[/quote]

Mozno autor netusi, lebo mi to pride ako dost za vlasy pritiahnuta hodnota....
My rig consists of:Marshall 2266H,Marshall 1960TV,Gibson SG faded,Vintage V99,MXR GT-OD,MXR Carbon Copy,Korg Pitchblack,Dunlop SW95,EHX Small Clone,Boss GE-7,Sommer+Proel Cables & Neutrik's
Obrázok užívateľa
cUggIO
 
Príspevky: 3045
Registrovaný: Pon Júl 02, 2007 15:04
Bydlisko: Nové Zámky/Bratislava

Poslaťod index.miro » Ned Dec 25, 2011 18:25

Prúd nie je až taká špecifická veličina ako napätie. A udáva sa vždy s nejakou rezervou. Vyskúšaj to a zisti, či sa zdroj neprehrieva.
Inou možnosou je použi iný adaptér, najlepšie spínaný, s prúdom povedzme 1,5 A a máš pokoj. Len pozor na polaritu :)
index.miro
 
Príspevky: 233
Registrovaný: Str Okt 31, 2007 18:49
Bydlisko: SL

Poslaťod index.miro » Ned Dec 25, 2011 18:26

Prúd nie je až taká špecifická veličina ako napätie. A udáva sa vždy s nejakou rezervou. Vyskúšaj to a zisti, či sa zdroj neprehrieva.
Inou možnosou je použi iný adaptér, najlepšie spínaný, s prúdom povedzme 1,5 A a máš pokoj. Len pozor na polaritu :)
index.miro
 
Príspevky: 233
Registrovaný: Str Okt 31, 2007 18:49
Bydlisko: SL

Poslaťod index.miro » Ned Dec 25, 2011 18:26

Prúd nie je až taká špecifická veličina ako napätie. A udáva sa vždy s nejakou rezervou. Vyskúšaj to a zisti, či sa zdroj neprehrieva.
Inou možnosou je použi iný adaptér, najlepšie spínaný, s prúdom povedzme 1,5 A a máš pokoj. Len pozor na polaritu :)
index.miro
 
Príspevky: 233
Registrovaný: Str Okt 31, 2007 18:49
Bydlisko: SL

Poslaťod index.miro » Ned Dec 25, 2011 18:29

Prúd nie je až taká špecifická veličina ako napätie. A udáva sa vždy s nejakou rezervou. Vyskúšaj to a zisti, či sa zdroj neprehrieva.
Inou možnosou je použi iný adaptér, najlepšie spínaný, s prúdom povedzme 1,5 A a máš pokoj. Len pozor na polaritu :)
index.miro
 
Príspevky: 233
Registrovaný: Str Okt 31, 2007 18:49
Bydlisko: SL

Poslaťod cUggIO » Ned Dec 25, 2011 21:02

index.miro píše:Prúd nie je až taká špecifická veličina ako napätie.


Blbost, ak efekt zerie viac prudu ako je kapacita zdroja, zdroj sa prehrieva, az pretazuje....co moze viest az k zniceniu zdroja (efektu to neublizi). (Som elektrikar viem o com hovorim)
My rig consists of:Marshall 2266H,Marshall 1960TV,Gibson SG faded,Vintage V99,MXR GT-OD,MXR Carbon Copy,Korg Pitchblack,Dunlop SW95,EHX Small Clone,Boss GE-7,Sommer+Proel Cables & Neutrik's
Obrázok užívateľa
cUggIO
 
Príspevky: 3045
Registrovaný: Pon Júl 02, 2007 15:04
Bydlisko: Nové Zámky/Bratislava

Poslaťod Pelikan » Ned Dec 25, 2011 22:10

hej hej viem Ÿe 1300mA je 1.3A a neni to jedno ci to napisem v mA alebo A? :D ak nie tak sorry niesom elektrikár. Jedna sa o Digitech Whammy ktory by som chcel napájat na Dunlop DC BRICK Power Supply
Fender Telecaster U.S.A
Fender HotRot Deluxe III
ElectroHarmonix Worm
Marshall Regenerator
Dunlop CryBaby Wah
Digitech whammy
Obrázok užívateľa
Pelikan
 
Príspevky: 46
Registrovaný: Štv Dec 16, 2010 16:43
Bydlisko: Galanta

Poslaťod cUggIO » Ned Dec 25, 2011 23:08

Pelikan píše:hej hej viem Ÿe 1300mA je 1.3A a neni to jedno ci to napisem v mA alebo A? :D ak nie tak sorry niesom elektrikár. Jedna sa o Digitech Whammy ktory by som chcel napájat na Dunlop DC BRICK Power Supply

Ako to napises je to jedno, len mne pride 1300mA ako dost sialene vysoka hodnota....
Moje odporucanie: kup si nan druhy adapter/zdroj, ktory potiahne aspon 1300mA
My rig consists of:Marshall 2266H,Marshall 1960TV,Gibson SG faded,Vintage V99,MXR GT-OD,MXR Carbon Copy,Korg Pitchblack,Dunlop SW95,EHX Small Clone,Boss GE-7,Sommer+Proel Cables & Neutrik's
Obrázok užívateľa
cUggIO
 
Príspevky: 3045
Registrovaný: Pon Júl 02, 2007 15:04
Bydlisko: Nové Zámky/Bratislava

Poslaťod bony.exp » Ned Dec 25, 2011 23:13

ak ide o whammy, alebo line6 efekty ako napr. DL4 (v manualy sa uvadza ze potrebuju 1250mA). ja som ich napajal 1000mA adapterom a slapali bez problemov.
THE BRIGHT EYE - bandzone.cz/thebrighteye

VOX AC30 Blue Alnico
Fender Stratocaster MIM
Obrázok užívateľa
bony.exp
 
Príspevky: 990
Registrovaný: Pon Máj 09, 2005 18:30
Bydlisko: NMnV

Poslaťod Pelikan » Pon Dec 26, 2011 00:41

tak to je fajn, teraz mam posledny problem :D moja anglictina je dost zla a neviem že ci ten dunlop ma pre kazdy vstup 1000mA alebo dokopy cely zdroj ma 1000mA. Lebo ak dokopy cely zdroj tak mi to je nafigu :(
Fender Telecaster U.S.A
Fender HotRot Deluxe III
ElectroHarmonix Worm
Marshall Regenerator
Dunlop CryBaby Wah
Digitech whammy
Obrázok užívateľa
Pelikan
 
Príspevky: 46
Registrovaný: Štv Dec 16, 2010 16:43
Bydlisko: Galanta

Poslaťod index.miro » Pon Dec 26, 2011 08:16

OK, pozrel som sa na manuál, takže je to tak, že 9V výstupy SPOLU môžu by zaažené maximálne 375 mA a 18V výstupy SPOLU 625 mA čo DOKOPY dáva 1A.
Píšu, že väčšina batériou napájaných efektov nemá viac ako 30 mA, čo by bolo možno reálne u nejakých jednoduchých krabičiek...
Tento tvoj rozbočovač napätia vlastne potrebuje napájací zdroj Dunlop ECB06 s napätím 18V (ak som to správne pochopil) na ktorom je tiež uvedený max. prúd 1A.
Takže ti doporučujem kúpi si radšej iný adaptér, dnes ich je našastie dostatok na trhu, sú malé a výkonné. Do 10 € kúpiš spínaný zdroj 9V 1,5A - 2A.
index.miro
 
Príspevky: 233
Registrovaný: Str Okt 31, 2007 18:49
Bydlisko: SL

Poslaťod index.miro » Pon Dec 26, 2011 08:55

Ešte jedna vec, ako si prišiel na to že ten Whammy potrebuje 1,3A? V návode sa sa len uvádza že treba použi ich adaptér PS 750 alebo PS 0913B, ktoré majú 1,3A, ale používajú sa na rôzne efekty takže majú prúdovú rezervu. Ja na svoj Boss Me70 používam originál adaptér čo má 200 mA...
index.miro
 
Príspevky: 233
Registrovaný: Str Okt 31, 2007 18:49
Bydlisko: SL

Poslaťod cUggIO » Pon Dec 26, 2011 10:52

index.miro píše:Ešte jedna vec, ako si prišiel na to že ten Whammy potrebuje 1,3A? V návode sa sa len uvádza že treba použi ich adaptér PS 750 alebo PS 0913B, ktoré majú 1,3A, ale používajú sa na rôzne efekty takže majú prúdovú rezervu. Ja na svoj Boss Me70 používam originál adaptér čo má 200 mA...


Pozeral som rozne fora a tak, Whammy zerie cca 1200-1300 mA, a vsade sa pise ze treba pouzit ten ich adapter.

...Ale aj tak efekt ktory potrebuje 12W?!
My rig consists of:Marshall 2266H,Marshall 1960TV,Gibson SG faded,Vintage V99,MXR GT-OD,MXR Carbon Copy,Korg Pitchblack,Dunlop SW95,EHX Small Clone,Boss GE-7,Sommer+Proel Cables & Neutrik's
Obrázok užívateľa
cUggIO
 
Príspevky: 3045
Registrovaný: Pon Júl 02, 2007 15:04
Bydlisko: Nové Zámky/Bratislava

Poslaťod index.miro » Pon Dec 26, 2011 11:30

cUggIO píše:
index.miro píše:Pozeral som rozne fora a tak, Whammy zerie cca 1200-1300 mA

Je to tak. :idea:
index.miro
 
Príspevky: 233
Registrovaný: Str Okt 31, 2007 18:49
Bydlisko: SL

Poslaťod atlass » Uto Dec 27, 2011 21:20

Cort X-11
Peavey 6505
Homemade Head(celolampa)
Harley Benton G412A (Celestion Vintage 30)
Behringer UM 100
Obrázok užívateľa
atlass
 
Príspevky: 339
Registrovaný: Uto Dec 06, 2005 20:25

Poslaťod Pelikan » Pia Dec 30, 2011 18:59

diky moc borci :)
Fender Telecaster U.S.A
Fender HotRot Deluxe III
ElectroHarmonix Worm
Marshall Regenerator
Dunlop CryBaby Wah
Digitech whammy
Obrázok užívateľa
Pelikan
 
Príspevky: 46
Registrovaný: Štv Dec 16, 2010 16:43
Bydlisko: Galanta


Späť na Efekty

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron