kedy menit lampy

Moderátor: Moderators

Poslaťod pee1 » Štv Feb 08, 2007 15:38

No, ked citam taketo veci, tusim si lampac rozmyslim a kupim radsej poriadny tranzistor so simulaciami. Ked mi ma hrat kombo po kazdej vymene lamp trochu inac... hm nic moc. Alebo teda ked chcem peavey classic tak budem kupovat len original lampy. Sice budu asi drahsie ale co uz.
EPI LP std, Cort mr100bk, JTS 8001D wireless, DM100, TO100, PB100, EQ, Zoom Gfx-1, Yam.DGX305, Orange Crush 30R 30W
---Zastavilo sa, a islo prec:---
Yam.RGX 121D, Epi PR100, Yam.APX-6A, Mars.AVT20, Mg100dfx, Vox AD30VT
Obrázok užívateľa
pee1
 
Príspevky: 233
Registrovaný: Štv Jan 01, 1970 01:00
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod Blaze » Štv Feb 08, 2007 15:55

pee1 píše:No, ked citam taketo veci, tusim si lampac rozmyslim a kupim radsej poriadny tranzistor so simulaciami. ...


tak to si zahraj na riadnej lampe a potom henten prispevok vymazes ;)
Obrázok užívateľa
Blaze
 
Príspevky: 600
Registrovaný: Str Jún 15, 2005 17:42
Bydlisko: BA

Poslaťod bony.exp » Štv Feb 08, 2007 16:09

vcera som na koncerte odpalil elektronku, podla toho co tu pisete. velmi pulzuje hlasitost... :cry:

mam ale marshalla prepinatelneho z 20w na 50w, ja ho vsak pouzivam len v 20w mode, znamena to ze odpalena by mala byt len jedna elektronka? ale ked hra tak svietia obe... teda ak tie elektronky vymenim malo by to slapat?
a este co sa tyka biasu - ma ho nastavitelny aj marshall jcm 800?
diky :cry:
THE BRIGHT EYE - bandzone.cz/thebrighteye

VOX AC30 Blue Alnico
Fender Stratocaster MIM
Obrázok užívateľa
bony.exp
 
Príspevky: 990
Registrovaný: Pon Máj 09, 2005 18:30
Bydlisko: NMnV

Poslaťod bony.exp » Štv Feb 08, 2007 18:02

a ako vlastne zistim ci mam zle koncove ci preampove elektronky? zosik mam ho z bazaru a ma asi 18 rokov
THE BRIGHT EYE - bandzone.cz/thebrighteye

VOX AC30 Blue Alnico
Fender Stratocaster MIM
Obrázok užívateľa
bony.exp
 
Príspevky: 990
Registrovaný: Pon Máj 09, 2005 18:30
Bydlisko: NMnV

Poslaťod pole » Štv Feb 08, 2007 18:31

A preco si myslis ze si to odniesla prave lampa?
Mohlo tam odist hocico...
Najskor to zistis merakom pripadne prehadzovanim lamp medzi 2 ma aparatmi....
Ak to je jedna z koncovych a v jednej z nich okrem zhavenia ziari aj taky modry vyboj tak ta druha bude zla... Skus ju vytiahnut ci sa zvuk zmeni alebo nie...
Obrázok užívateľa
pole
 
Príspevky: 401
Registrovaný: Str Júl 05, 2006 08:17
Bydlisko: Pezinok

Poslaťod jivo » Pia Feb 09, 2007 15:04

pee1 píše:No, ked citam taketo veci, tusim si lampac rozmyslim a kupim radsej poriadny tranzistor so simulaciami. Ked mi ma hrat kombo po kazdej vymene lamp trochu inac... hm nic moc. Alebo teda ked chcem peavey classic tak budem kupovat len original lampy. Sice budu asi drahsie ale co uz.


zas vymena lamp raz za rok, dva nie je az taka hrozna a za ten zvuk to urcite stoji. a da sa aj bez BIAs u a pokial poznas nejakeho elektrotechnika, nemas problem.
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Obrázok užívateľa
jivo
 
Príspevky: 13341
Registrovaný: Pia Máj 28, 2004 13:20

Poslaťod Blaze » Pia Feb 09, 2007 16:33

jivo píše:
pee1 píše:No, ked citam taketo veci, tusim si lampac rozmyslim a kupim radsej poriadny tranzistor so simulaciami. Ked mi ma hrat kombo po kazdej vymene lamp trochu inac... hm nic moc. Alebo teda ked chcem peavey classic tak budem kupovat len original lampy. Sice budu asi drahsie ale co uz.


zas vymena lamp raz za rok, dva nie je az taka hrozna a za ten zvuk to urcite stoji. a da sa aj bez BIAs u a pokial poznas nejakeho elektrotechnika, nemas problem.


Jivo, to by musel sakra mastit casto a hlasno, aby to menil dva krat za rok. ja mam lampy rok a pol a furt to hra stejne.
Obrázok užívateľa
Blaze
 
Príspevky: 600
Registrovaný: Str Jún 15, 2005 17:42
Bydlisko: BA

Poslaťod jivo » Pia Feb 09, 2007 18:00

Blaze píše:
jivo píše:
pee1 píše:No, ked citam taketo veci, tusim si lampac rozmyslim a kupim radsej poriadny tranzistor so simulaciami. Ked mi ma hrat kombo po kazdej vymene lamp trochu inac... hm nic moc. Alebo teda ked chcem peavey classic tak budem kupovat len original lampy. Sice budu asi drahsie ale co uz.


zas vymena lamp raz za rok, dva nie je az taka hrozna a za ten zvuk to urcite stoji. a da sa aj bez BIAs u a pokial poznas nejakeho elektrotechnika, nemas problem.


Jivo, to by musel sakra mastit casto a hlasno, aby to menil dva krat za rok. ja mam lampy rok a pol a furt to hra stejne.


napisal som za rok, dva, teda za jeden az dva roky :wink: . a aj to len pri castom hrani alebo koncertovani. pri menej casto, pouzivani vydrzia lampy v koncaku aj dlhsie a v predzosiku este ovela dlhsie. ale to som uz pisal na prvej strane :) .
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Obrázok užívateľa
jivo
 
Príspevky: 13341
Registrovaný: Pia Máj 28, 2004 13:20

Poslaťod Blaze » Sob Feb 10, 2007 11:29

:oops: zle som precital. sorry ;)
Obrázok užívateľa
Blaze
 
Príspevky: 600
Registrovaný: Str Jún 15, 2005 17:42
Bydlisko: BA

Poslaťod jivo » Sob Feb 10, 2007 19:29

Blaze píše::oops: zle som precital. sorry ;)


v pohode :wink:
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Obrázok užívateľa
jivo
 
Príspevky: 13341
Registrovaný: Pia Máj 28, 2004 13:20

Poslaťod Headka » Sob Mar 01, 2014 00:50

Ahojte, pri poslednych skuskach som zistil,ze moj zosik 6505+ nema taky zvuk ,aky mal..zda sa mi slabsi,je zahumlany,netlaci basy,nema gule..aspon sa mi zda,ze nie..ako som tu cital,zvyknu to robit lampy,ale ktore koncove,ci predzosilovac?pripadne,ake by ste doporucili..zosik mam 2 roky od novoty, hram na hlasitosti2,5-3 z 10 a gain 5.5 z 10
Headka
 
Príspevky: 35
Registrovaný: Sob Jún 06, 2009 11:08
Bydlisko: bRATISLAVA

Poslaťod Headka » Sob Mar 01, 2014 00:51

Ahojte, pri poslednych skuskach som zistil,ze moj zosik 6505+ nema taky zvuk ,aky mal..zda sa mi slabsi,je zahumlany,netlaci basy,nema gule..aspon sa mi zda,ze nie..ako som tu cital,zvyknu to robit lampy,ale ktore koncove,ci predzosilovac?pripadne,ake by ste doporucili..zosik mam 2 roky od novoty, hram na hlasitosti2,5-3 z 10 a gain 5.5 z 10
Headka
 
Príspevky: 35
Registrovaný: Sob Jún 06, 2009 11:08
Bydlisko: bRATISLAVA

Peawey

Poslaťod Headka » Sob Mar 01, 2014 00:52

Ahojte, pri poslednych skuskach som zistil,ze moj zosik 6505+ nema taky zvuk ,aky mal..zda sa mi slabsi,je zahumlany,netlaci basy,nema gule..aspon sa mi zda,ze nie..ako som tu cital,zvyknu to robit lampy,ale ktore koncove,ci predzosilovac?pripadne,ake by ste doporucili..zosik mam 2 roky od novoty, hram na hlasitosti2,5-3 z 10 a gain 5.5 z 10
Headka
 
Príspevky: 35
Registrovaný: Sob Jún 06, 2009 11:08
Bydlisko: bRATISLAVA

Poslaťod Headka » Sob Mar 01, 2014 00:53

Ahojte, pri poslednych skuskach som zistil,ze moj zosik 6505+ nema taky zvuk ,aky mal..zda sa mi slabsi,je zahumlany,netlaci basy,nema gule..aspon sa mi zda,ze nie..ako som tu cital,zvyknu to robit lampy,ale ktore koncove,ci predzosilovac?pripadne,ake by ste doporucili..zosik mam 2 roky od novoty, hram na hlasitosti2,5-3 z 10 a gain 5.5 z 10
Headka
 
Príspevky: 35
Registrovaný: Sob Jún 06, 2009 11:08
Bydlisko: bRATISLAVA

Predchádzajúci

Späť na Archiv

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia