OT: Preco soldano?

Moderátor: Moderators

Poslaťod left_hand » Ned Aug 26, 2007 13:31

ale nie kludne si to sprav ja si spravim iny :lol: to mame z toho ze sme to tak ospevovali :) ale pozor hrad na tom je dost tazke :wink: neni to take lahke ako pri tranzistoroch :)[/quote]

to s tou starou spanielkou v podpise tam nemam z haluze.... :cry:
Skor ako sa spytas pozri sem, sem a sem.
Obrázok užívateľa
left_hand
 
Príspevky: 2099
Registrovaný: Štv Aug 18, 2005 18:38
Bydlisko: Sládkovièovo

Poslaťod Mario Bross » Ned Aug 26, 2007 13:33

sak ok ja len tak, ze neni na tom lahke hrat :)
Ibanez SZ520QM,
Soldano SLO-100(homemade),
Obrázok


------------------------------------------------
Obrázok užívateľa
Mario Bross
 
Príspevky: 1452
Registrovaný: Uto Mar 07, 2006 22:06
Bydlisko: Ilava

Poslaťod left_hand » Ned Aug 26, 2007 13:36

a ja som tym chcel povedat, ze ked tam raz budem a bude to pre mna aktualne tak potom mozno uznam ze to fakt neni haluz na tom hrat...
Skor ako sa spytas pozri sem, sem a sem.
Obrázok užívateľa
left_hand
 
Príspevky: 2099
Registrovaný: Štv Aug 18, 2005 18:38
Bydlisko: Sládkovièovo

Poslaťod Mario Bross » Ned Aug 26, 2007 13:38

left_hand píše:a ja som tym chcel povedat, ze ked tam raz budem a bude to pre mna aktualne tak potom mozno uznam ze to fakt neni haluz na tom hrat...


aha ok :wink:
Ibanez SZ520QM,
Soldano SLO-100(homemade),
Obrázok


------------------------------------------------
Obrázok užívateľa
Mario Bross
 
Príspevky: 1452
Registrovaný: Uto Mar 07, 2006 22:06
Bydlisko: Ilava

Poslaťod jasomto » Ned Aug 26, 2007 14:58

a kolko dukatov to bude asi tak stat???priblizne...aby som mal predstavu ci sa do toho oplati pustit
IAmTO
Obrázok užívateľa
jasomto
 
Príspevky: 475
Registrovaný: Ned Feb 11, 2007 23:07
Bydlisko: earth

Poslaťod styrioci » Ned Aug 26, 2007 18:05

jasomto píše:a kolko dukatov to bude asi tak stat???priblizne...aby som mal predstavu ci sa do toho oplati pustit


oplati..keby si staval kombo alebo hlavu s 1x12 (mozno 2x12) tak by ta to vyslo asi ako valveking..mozno este lacnejsie
Obrázok
Obrázok užívateľa
styrioci
 
Príspevky: 3840
Registrovaný: Štv Nov 03, 2005 12:46
Bydlisko: Kosice, SR

Poslaťod jasomto » Ned Aug 26, 2007 18:55

no mam celestion na nan by som potreboval nejaku hlavu. len som pozeral na tu schemu a moje elektrikarske znalosti uz zapadli prachom tak neviem ci by som to zmakaol. keby to dam niekomu urobit kolko by za to mohol pytat? sorry za blbe otazky ale nemnam ani sajnu kolko teraz stoja suciastky a tak
IAmTO
Obrázok užívateľa
jasomto
 
Príspevky: 475
Registrovaný: Ned Feb 11, 2007 23:07
Bydlisko: earth

Hm?

Poslaťod @dam » Ned Aug 26, 2007 21:44

Mario Bross píše:ale pozor hrad na tom je dost tazke :wink: neni to take lahke ako pri tranzistoroch :)

Pocuj, to si myslel ako to stare zname, ze lampa vyzdvihne vsetky chyby, alebo specialne na Soldane sa treba naucit hrat? :shock:
LANEY TT50H, Marshall MC212, Cort X6, Eventide TimeFactor, Dunlop CryBaby 535Q, BOSS CE5, DOD FX53 Classic Tube

Nirvana, RHChP, LP, The White Stripes, Korn, SOAD, Pink Floyd, Foo Fighters, Tool
Para, Chiki-liki tu-a, PPE
Obrázok užívateľa
@dam
 
Príspevky: 287
Registrovaný: Uto Okt 03, 2006 17:38
Bydlisko: MT

Poslaťod Mario Bross » Pon Aug 27, 2007 08:27

ano aj tym aj tym :) natom sa treba naucit hrat (mne sa to mozno nedari :D ) niektore lampove aparaty su take ze sa na nich hra lahko ( napr engl, rada MARK od mesa boogie abo tak) ale su aj take, ze tazsie sa z nich doluje ten spravy zvuk a dost zalezi na style hry ( JCM900, dual recfier...) a soldano by som asi zaradil k tym tazsim
Ibanez SZ520QM,
Soldano SLO-100(homemade),
Obrázok


------------------------------------------------
Obrázok užívateľa
Mario Bross
 
Príspevky: 1452
Registrovaný: Uto Mar 07, 2006 22:06
Bydlisko: Ilava

Poslaťod spyros » Pon Aug 27, 2007 08:39

Mario Bross píše:ano aj tym aj tym :) natom sa treba naucit hrat (mne sa to mozno nedari :D ) niektore lampove aparaty su take ze sa na nich hra lahko ( napr engl, rada MARK od mesa boogie abo tak) ale su aj take, ze tazsie sa z nich doluje ten spravy zvuk a dost zalezi na style hry ( JCM900, dual recfier...) a soldano by som asi zaradil k tym tazsim


Inak aj teba sa opytam, ty si hral na orignale Soldano? Alebo na tych vyssie uvedenych?
Terazky hram: Fender Telecaster, Tokai LC50, A&L Cutaway, NI Audio Kontrol 1
Terazky pocuvam: Blackfield, Dredg, Jeff Buckley, Jimi Hendrix, Fair to Midland, Smažíci se tykve, Gaate
Obrázok užívateľa
spyros
 
Príspevky: 291
Registrovaný: Pia Dec 15, 2006 13:46
Bydlisko: Vysoké Tatry

Poslaťod Mario Bross » Pon Aug 27, 2007 08:40

nie :) ale ak neveris skus sa opytat aj inde...mne sa na soldane niekedy zvuk doluje tazko :)
Ibanez SZ520QM,
Soldano SLO-100(homemade),
Obrázok


------------------------------------------------
Obrázok užívateľa
Mario Bross
 
Príspevky: 1452
Registrovaný: Uto Mar 07, 2006 22:06
Bydlisko: Ilava

Poslaťod Milan1 » Pon Aug 27, 2007 08:49

Pre mna je zas radost natom hrat a ani za boha by som ho uz nedal.... :D
IBANEZ RG 321 MH-RB (sh-4 a PAF Joe, Gotoh kobylka), Homemade celolampova hlava, Kustom QUAD ST412 A (4 x Vintage30), BOSS,
Obrázok užívateľa
Milan1
 
Príspevky: 490
Registrovaný: Str Júl 12, 2006 09:31
Bydlisko: Rybany

Poslaťod Mario Bross » Pon Aug 27, 2007 09:11

Milan1 píše:Pre mna je zas radost natom hrat a ani za boha by som ho uz nedal.... :D


posli ukazky...ake mas na tom repro?
Ibanez SZ520QM,
Soldano SLO-100(homemade),
Obrázok


------------------------------------------------
Obrázok užívateľa
Mario Bross
 
Príspevky: 1452
Registrovaný: Uto Mar 07, 2006 22:06
Bydlisko: Ilava

soldano

Poslaťod hakn » Pon Aug 27, 2007 12:35

no, chlapi,
ja som si to dal urobit, aj s bednou a 2x12" celestionmi, nie ze by som to nezvladol, ale nemal som cas sa s tym babrat. robil mi to jeden znamy. urobil to celkom fajn, cisty zvuk je uplne ok, crunch sa mi tiez velmi paci, ale ten gain mi nejako brumi. Mam ibanezu z tej nizsej rady a dost ma to sere. este otazocka, pouzivate nejaky efekt v slucke? dik
hakn
 
Príspevky: 23
Registrovaný: Pon Jan 08, 2007 10:47
Bydlisko: East Slovakia

Poslaťod pole » Uto Aug 28, 2007 02:37

hakn : najskor zemne slucky. mildo ich mal tiez dost prerabal som mu to cely den... A uplne bez naznakou brumu to bolo az ked som dal jednosmerne zhavenie 2 alebo troch prvych lamp a odtienil ich.
Obrázok užívateľa
pole
 
Príspevky: 401
Registrovaný: Str Júl 05, 2006 08:17
Bydlisko: Pezinok

Poslaťod Milan1 » Uto Aug 28, 2007 07:08

pole píše:hakn : najskor zemne slucky. mildo ich mal tiez dost prerabal som mu to cely den... A uplne bez naznakou brumu to bolo az ked som dal jednosmerne zhavenie 2 alebo troch prvych lamp a odtienil ich.


Tak tak pole my to urobil a teraz je to tichucko ako anielik :D Velkla vdaka pole :wink:
IBANEZ RG 321 MH-RB (sh-4 a PAF Joe, Gotoh kobylka), Homemade celolampova hlava, Kustom QUAD ST412 A (4 x Vintage30), BOSS,
Obrázok užívateľa
Milan1
 
Príspevky: 490
Registrovaný: Str Júl 12, 2006 09:31
Bydlisko: Rybany

soldano

Poslaťod hakn » Uto Aug 28, 2007 13:37

caute chlapci, tak dik za info, myslel, som si, ze to budu tie slucky, ale dalsia otazka, ktora sa mi natiske je: preco sa tie slucky neprejavuju pri clean/crunch kanali?
hakn
 
Príspevky: 23
Registrovaný: Pon Jan 08, 2007 10:47
Bydlisko: East Slovakia

Poslaťod Mario Bross » Uto Aug 28, 2007 16:21

ja mam striedave zhavenie a vobec nic nebrumi :)
Ibanez SZ520QM,
Soldano SLO-100(homemade),
Obrázok


------------------------------------------------
Obrázok užívateľa
Mario Bross
 
Príspevky: 1452
Registrovaný: Uto Mar 07, 2006 22:06
Bydlisko: Ilava

Poslaťod Milan1 » Štv Aug 30, 2007 14:24

Mario Bross píše:
Milan1 píše:Pre mna je zas radost natom hrat a ani za boha by som ho uz nedal.... :D


posli ukazky...ake mas na tom repro?


Tu su nejake ukazky co som podomacky nahral. Je to nekvalitne ale dufam ze sa to bude dat vypocut a ako tak zachytit charakter zvuku. Sum v pozadi a zahuhlanost tonu spôsoboval lacny handsfree mic. ktorym som nahraval. Nazivo je to 100krat lepsie ale co uz....Ked budem mat poriadnu bednu a mic. urcite nieco nahram ale zatial nemam takze je to dost o nicom.... :D

tu je bedna ktorou som nahraval: :D
http://fotoalbumy.azet.sk/mildo123/sold ... ee4476c691

tu je prva nahravka:
http://www.edisk.sk/stahni/69006/horkyz ... .46MB.html

tu druha:
http://www.edisk.sk/stahni/43851/justic ... .03MB.html
IBANEZ RG 321 MH-RB (sh-4 a PAF Joe, Gotoh kobylka), Homemade celolampova hlava, Kustom QUAD ST412 A (4 x Vintage30), BOSS,
Obrázok užívateľa
Milan1
 
Príspevky: 490
Registrovaný: Str Júl 12, 2006 09:31
Bydlisko: Rybany

Poslaťod styrioci » Pia Aug 31, 2007 09:42

otazka k tomu zhaveniu..nie je lepsie spravit jednosmerne zhavenie pre vsetky lampy ako dat striedave a potom kvoli brumu laborovat kolkym lampam dat jednosmerne aby brum prestal? predsalen jednosmerne zhavenie je menej nachylne na brum, nie?
Naposledy upravil styrioci dňa Pia Aug 31, 2007 09:46, celkovo upravené 1
Obrázok
Obrázok užívateľa
styrioci
 
Príspevky: 3840
Registrovaný: Štv Nov 03, 2005 12:46
Bydlisko: Kosice, SR

PredchádzajúciĎalší

Späť na Archiv

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia