OT: Preco soldano?

Moderátor: Moderators

Poslaťod Predator » Ned Sep 02, 2007 08:32

V pohode, na krkovom snímači dáš sólo bez najmenšieho problému. Je to hladké, na metal až príliš, ale dá sa, štruktúra drivu si s tým rozumie.

Pre lepšiu predstavu si predstav nakopnutý JCM-800. Všetko, čo sa dá robi s ním, dá sa aj so Soldanom, akurát krabičku ti netreba.
Nezabúdajme na to, že sme muzikanti a treba hlavne hra a tvori ... a nie vybíja sa nezmyselnou nenávisou ku ¾uïom s iným názorom.
Predator
 
Príspevky: 2614
Registrovaný: Uto Júl 20, 2004 10:21
Bydlisko: Východoslovenský kraj

Poslaťod <SLASH> » Ned Sep 02, 2007 12:53

A skusal si uz aj niecim ten aparat nakopnut? Nehovorim, ze to nema dost gainu samo o sebe, len ma zaujima, ze ako sa to chovalo...
"Vypijem flasu Jacka Danielsa denne. Zomriem?" Slash
Obrázok užívateľa
<SLASH>
 
Príspevky: 612
Registrovaný: Str Aug 09, 2006 17:56
Bydlisko: Trnava

Poslaťod Predator » Pon Sep 03, 2007 06:25

Skúšal som to s overdrivom Boss aj s Tube driverom, ale nemalo to príliš veľký význam, trochu sa zahustil a zachlpatil tón a trošku ubudlo spodkov, ale podstatné zmeny sa nekonali.
Nezabúdajme na to, že sme muzikanti a treba hlavne hra a tvori ... a nie vybíja sa nezmyselnou nenávisou ku ¾uïom s iným názorom.
Predator
 
Príspevky: 2614
Registrovaný: Uto Júl 20, 2004 10:21
Bydlisko: Východoslovenský kraj

Poslaťod Mario Bross » Pon Sep 03, 2007 11:29

zahustil ale ubudlo spodkov?? neodporuje si to?
Ibanez SZ520QM,
Soldano SLO-100(homemade),
Obrázok


------------------------------------------------
Obrázok užívateľa
Mario Bross
 
Príspevky: 1452
Registrovaný: Uto Mar 07, 2006 22:06
Bydlisko: Ilava

Poslaťod Predator » Pon Sep 03, 2007 12:05

Nie, ubudlo spodkov, ale gainu už bolo priveľa, až takmer zanikal attack, proste to nabralo taký až prehnaný sustain, že sa síce dalo ešte ľahšie hra hammeringy, ale v kapele sa to už začalo maza a sólo pri bicích začalo by menej zreteľné, také "zliate", attacky boli menej konkrétne .... a keď som zasa chcel ubra gainu na krabici aj na zosíku, tak to bolo také ako pred prikàmením, len viac "zastredené".

Jediné plus bolo, že som mal zrazu jeden lead a dva druhy crunchov 8) ale to mi bolo nanič. Hrajem muziku, kde väčšinu času beží overdrive kanál, crunch nepoužívam a občas potrebujem prepnú na clean do vybrnkávačky, a tam mi zasa vadilo skáka po dvoch switchoch, tak som to vrátil tak, ako to bolo predtým.

Inakšie práve primárnou vlastnosou týchto krabíc pri nakopávaní je okrem zdvihnutia gainu aj zastredenie signálu, čo práve Soldano moc nepotrebuje. Zato napríklad na JCM-900 je to lepšie, lebo to dvihne gain a čiastočne vyčistí tón od marshallského "štrku".
Nezabúdajme na to, že sme muzikanti a treba hlavne hra a tvori ... a nie vybíja sa nezmyselnou nenávisou ku ¾uïom s iným názorom.
Predator
 
Príspevky: 2614
Registrovaný: Uto Júl 20, 2004 10:21
Bydlisko: Východoslovenský kraj

Poslaťod left_hand » Sob Sep 08, 2007 08:45

trosku ozivim temu. nasiel som schemu, ktora by bola aj docela stavatelna.

http://www.edisk.sk/stahni/69490/soldano.rar_171.17KB.html
Skor ako sa spytas pozri sem, sem a sem.
Obrázok užívateľa
left_hand
 
Príspevky: 2099
Registrovaný: Štv Aug 18, 2005 18:38
Bydlisko: Sládkovièovo

Poslaťod mimo » Sob Sep 08, 2007 11:53

left_hand píše:trosku ozivim temu. nasiel som schemu, ktora by bola aj docela stavatelna.

http://www.edisk.sk/stahni/69490/soldano.rar_171.17KB.html


nemohol bi si to prosim inde uploadnut alebo poslat na mail ?? lebo nejako mi to nejde stiahnut , teda stiahne ale ma to 0kb.diki moc
Jolana iris
Epiphone fat strat
Beck 50W
digitech death metal
celolampa vo vistavbe(slo100)...(uz to je na 98%hotove)
no nic moc ale mne to staci
My URL: myspace.com/mersmorbus
Obrázok užívateľa
mimo
 
Príspevky: 130
Registrovaný: Str Júl 26, 2006 23:00
Bydlisko: bratislava

Poslaťod Mario Bross » Sob Sep 08, 2007 20:35

boha sak schem je na nete plna rit, tak co riesite? :)
Ibanez SZ520QM,
Soldano SLO-100(homemade),
Obrázok


------------------------------------------------
Obrázok užívateľa
Mario Bross
 
Príspevky: 1452
Registrovaný: Uto Mar 07, 2006 22:06
Bydlisko: Ilava

Poslaťod alexandr » Ned Sep 09, 2007 11:52

Seeker Napísal:
V tomto totalno OTcku sa chcem spytat, preco mensia vacsina z vas, ktory si robite homemade aparaty vacsinou skladate Soldano SLO-100? Ma to nejaku jendoduchsiu stavbu alebo sa to oplati postavit koli cene alebo preco? ja viem, odveci tema..



hlavne asi preto, ze je to asi jediny "lepsi" aparat, na ktory sa da najst schema aj s nakresom plosaka a nejakym obkecom okolo toho. na ostatne su len schemy - to je pre "odvaznejsich"
________________
_Kde by som našiel nákres plošáku ? prosim ....
alexandr
 
Príspevky: 13
Registrovaný: Ned Sep 09, 2007 11:45
Bydlisko: Handlova

Poslaťod styrioci » Pon Sep 10, 2007 09:45

alexandr píše:Kde by som našiel nákres plošáku ? prosim ....


tusim na prvej strane su nejake linky :roll:
Obrázok
Obrázok užívateľa
styrioci
 
Príspevky: 3840
Registrovaný: Štv Nov 03, 2005 12:46
Bydlisko: Kosice, SR

Poslaťod Mario Bross » Pon Sep 10, 2007 14:13

styrioci píše:
alexandr píše:Kde by som našiel nákres plošáku ? prosim ....


tusim na prvej strane su nejake linky :roll:


a to nema len ako podpis? :D
Ibanez SZ520QM,
Soldano SLO-100(homemade),
Obrázok


------------------------------------------------
Obrázok užívateľa
Mario Bross
 
Príspevky: 1452
Registrovaný: Uto Mar 07, 2006 22:06
Bydlisko: Ilava

Poslaťod styrioci » Uto Sep 11, 2007 10:45

Mario Bross píše:
styrioci píše:
alexandr píše:Kde by som našiel nákres plošáku ? prosim ....


tusim na prvej strane su nejake linky :roll:


a to nema len ako podpis? :D


nie to je normalna ciara ( _________________ ), pod ktoru dal svoju otazku - ten text nad tym su akoze citacie (viem, lebo citoval aj mna :D )
Obrázok
Obrázok užívateľa
styrioci
 
Príspevky: 3840
Registrovaný: Štv Nov 03, 2005 12:46
Bydlisko: Kosice, SR

Poslaťod Mario Bross » Uto Sep 11, 2007 15:49

ahaaaa :)
Ibanez SZ520QM,
Soldano SLO-100(homemade),
Obrázok


------------------------------------------------
Obrázok užívateľa
Mario Bross
 
Príspevky: 1452
Registrovaný: Uto Mar 07, 2006 22:06
Bydlisko: Ilava

Poslaťod alexandr » Str Sep 12, 2007 17:28

Veľká vďaka páni , všetko dohladané . Podarilo sa mi zachráni torzo z Music 70 , majitelov synátor potreboval krabicu na farebnú hudbu - a teda sa mi poišastilo sta sa majitelom trafákov a flaší... ostatné žial použitelné nebolo - špecialista na rozoberanie ....DJ...sa vyznamenal..
Ešte raz vďaka ! Alexandr

p.s. enem nevím , či to trafo zvládne tolko lámp - žeravenie , koniec bude 50W, a ako sa to bude tvári pri sieovom napájaní 230V , pri použití trafákov vinutých na 220V ...často je v sieti aj 237V ...??? :shock:
alexandr
 
Príspevky: 13
Registrovaný: Ned Sep 09, 2007 11:45
Bydlisko: Handlova

Poslaťod Predator » Str Sep 12, 2007 17:54

Ja mám koniec z Mono-50 a ide, nič neprská. Len výkon sa dvihol asi na cca 60W, tak som tam dal trochu väčšie katódové odpory a zrazil to na pôvodných 50W.
Nezabúdajme na to, že sme muzikanti a treba hlavne hra a tvori ... a nie vybíja sa nezmyselnou nenávisou ku ¾uïom s iným názorom.
Predator
 
Príspevky: 2614
Registrovaný: Uto Júl 20, 2004 10:21
Bydlisko: Východoslovenský kraj

Poslaťod fikus-kukis » Str Sep 12, 2007 20:39

alexandr píše:..často je v sieti aj 237V ...??? :shock:
Hodnota napätia elektrickej siete v dnešných dobách býva približe rovnaká. Väčšiu úlohu hrá fakt, ako ďaleko si po kábloch od transformátoru, čo má nastarosti celú ulicu/blok.

Až také strašné to nebude. Kebyže to chceš ozaj premaka, môžeš sa pokúsi stabilizova primár proti prepätiu. Prípadne stabilizova sekundárne vinutia. Ale to je zbytočné, ako som sa dozvedel, keďže mnoho výrobcov/konštruktérov tieto veci na lampáčoch flákajú (nie sú bezprostredne nevyhnutné; radia sa k zbytočnostiam alebo prepychu).
Zháòam schému na hlavu Diezel Herbert.
Obrázok užívateľa
fikus-kukis
 
Príspevky: 432
Registrovaný: Str Jún 27, 2007 18:39
Bydlisko: na Slovensku v Pažravej pri Zvolene

Poslaťod GiGi608 » Pia Sep 14, 2007 16:12

gain je skreslenie???

inak sa chhcem spytat ze ked to svoje soldano alebo iny aparat postavite doma....do akej bedne ho umiestnite???ako to vyzera napohlad.....kebyze ho mozte odfotit a upnut???? niektori si skladaju doma aj mp3 playere....a neviem si predstavit ako to vyzera do akeho obalu to daju....atd....
kujeeeeeeeeeeem....
Obrázok užívateľa
GiGi608
 
Príspevky: 1497
Registrovaný: Sob Sep 09, 2006 15:36
Bydlisko: Bardejov...SVK

Poslaťod styrioci » Pia Sep 14, 2007 16:31

GiGi608 píše:gain je skreslenie???


mas na aparate tocitko s napisom GAIN? tak nim pokrut, ze co to spravi so zvukom :wink:
Obrázok
Obrázok užívateľa
styrioci
 
Príspevky: 3840
Registrovaný: Štv Nov 03, 2005 12:46
Bydlisko: Kosice, SR

Poslaťod GiGi608 » Pia Sep 14, 2007 16:45

styrioci píše:
GiGi608 píše:gain je skreslenie???


mas na aparate tocitko s napisom GAIN? tak nim pokrut, ze co to spravi so zvukom :wink:


mam 10w kombo....tam take neje....a este raz chcem vyzvat vsetkych co si doma skladaju elektronicke hracky aby ich odfotili lebo chchem vidiet do akej bedne to soldano sturia potom...
Obrázok užívateľa
GiGi608
 
Príspevky: 1497
Registrovaný: Sob Sep 09, 2006 15:36
Bydlisko: Bardejov...SVK

Poslaťod prosound » Pia Sep 14, 2007 17:00

GiGi608 píše:
styrioci píše:
GiGi608 píše:gain je skreslenie???


mas na aparate tocitko s napisom GAIN? tak nim pokrut, ze co to spravi so zvukom :wink:


mam 10w kombo....tam take neje....a este raz chcem vyzvat vsetkych co si doma skladaju elektronicke hracky aby ich odfotili lebo chchem vidiet do akej bedne to soldano sturia potom...


A aké že to máš kombo? Napíš značku a typ komba.
prosound@inmail.sk
www.gerhat.com
Obrázok užívateľa
prosound
 
Príspevky: 502
Registrovaný: Ned Sep 04, 2005 15:30
Bydlisko: matièka Zem

PredchádzajúciĎalší

Späť na Archiv

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia

cron