efekt k Valvekingu112

Moderátor: Moderators

Poslaťod Predator » Str Sep 19, 2007 14:03

Podľa toho, čo bude hra. Na veci typu KoRn je to zníženie gainu v pohode, tam sa dá.

Ale ak by chcel da nejaký shredding a sólové linky, tam to už moc nejde, lebo z plynulo znejúceho sóla bude "tatatatatata", niektoré techniky budú znie podstatne horšie, klesne sustain na vysokých tónoch atď ....
Nezabúdajme na to, že sme muzikanti a treba hlavne hra a tvori ... a nie vybíja sa nezmyselnou nenávisou ku ¾uïom s iným názorom.
Predator
 
Príspevky: 2614
Registrovaný: Uto Júl 20, 2004 10:21
Bydlisko: Východoslovenský kraj

Poslaťod jivo » Str Sep 19, 2007 14:08

ano, ale znizenie gainu plati hlavne v pripade ze je nastaveny na 7,8 alebo dokonca 10 z 10 (pretoze vela ludi si mysli, ze cim viac gian, tym hutnejsi zvuk, ale to nie je pravda). okrem toho, podla ukazok mam dojem, ze kombo bude pouzivane najma na poriadny rytmicky hi-gain zvuk.
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Obrázok užívateľa
jivo
 
Príspevky: 13341
Registrovaný: Pia Máj 28, 2004 13:20

Poslaťod korn24 » Str Sep 19, 2007 14:21

uprimne sa priznam ze som gain mal na 8 az 9 z 10 ked som skusal...no ta moja GRG 170dx je najnizsia rada co ma noname snimac no na stranke ibanez ho sice pomenovali PSND ...ale je to slabota...aj infiniti by lepsie hrali..potreboval by som dobry snimac ale zmestit sa do 2000 Sk by som sa potreboval...existuje nieco dobre na metal do tejto ceny?
Naposledy upravil korn24 dňa Str Sep 19, 2007 14:23, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
korn24
 
Príspevky: 331
Registrovaný: Uto Júl 04, 2006 09:22
Bydlisko: Rimavska Sobota

Poslaťod jivo » Str Sep 19, 2007 14:23

korn24 píše:uprimne sa priznam ze som ho mal na 8 az 9 z 10 ked som skusal...no ta moja GRG 170dx je najnizsia rada co ma noname snimac no na stranke ibanez ho sice pomenovali PSND ...ale je to slabota...aj infiniti by lepsie hrali..potreboval by som dobry snimac ale zmestit sa do 2000 Sk by som sa potreboval...existuje nieco dobre na metal do tejto ceny?


pouzity dimarzio. konkretny tip vyberaj v novej teme. a ten gain, vyskuaj pri hrani v kapele tak na 4 az 6, max. 7, podla potreby. skus dat co najmensi tak, aby to znelo este hi-gainovo a boli poriadne PM.
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Obrázok užívateľa
jivo
 
Príspevky: 13341
Registrovaný: Pia Máj 28, 2004 13:20

Poslaťod rasta_blasta » Str Sep 19, 2007 15:46

styrioci píše:
rasta_blasta píše:Hutnost je hnus... poslechni si pořádně kytary na nahrávkách... hutný zvuky většinou bejvaj an demu kde se to hraje na tranziky...


odkial mas toto info? :shock:



to mi šeptá moje ucho....

Já mám gain na JCM800 na polovin. Alnico snímače a možná přejdu na singly... EQ: B-1/4 M-1/2 T-1/1 P-3/4
IBANEZ GRX40 + Seymour Ducan SH4
CryBaby>BigMuff>MicroAmp>theWorm
JCM800>1936/2xCelestionSeventy80/
=rock'n'roll
Obrázok užívateľa
rasta_blasta
 
Príspevky: 367
Registrovaný: Pia Aug 24, 2007 23:02
Bydlisko: City of Angels

Poslaťod VORTEX » Str Sep 19, 2007 19:15

no zvlastne, ze tu vsetci omielaju o technike hry, ale nikto sa ani len nezmienil o prikrmeni krabickou. Ja by som to riesil tak. Ak ti zvuk nevyhovuje, resp. nieco ti na nom chyba, vyskusaj ho dokrmit nejakymi krabickami...
Snimace by tiez mohli pomoct, za 2000sk by si mohol vyskusat SBS alebo R.M. pickups, to su rucne robene snimace za vybornu cenu...
Technika hry ti moc na hutnosti neprida, mozes drvit presnost, cistotu hry, to sa ti samozrejme vsetko zide, ale zvuk komba sa nijak vyrazne nezmeni...

Ja mam teraz Engl fireball, moj prvy lampovy amp, dovtedy som hraval na pololampovom kombe a vseliakych multiefektoch a ze by to bol nejaky zaavratny rozdiel o ktorom tu vy tak schutou rozpravate, no neviem... Netvrdim, ze to nieje teraz lepsi zvuk, ale ze by som mal nejake problemy s technikou hry, alebo ze by som si nejak musel zvykat na ten "lampovy zvuk, ktory neodpusti ziadnu chybicku", to ani nie. Zapnem a hram :)
Obrázok
Obrázok užívateľa
VORTEX
 
Príspevky: 342
Registrovaný: Sob Okt 01, 2005 12:08
Bydlisko: BA

Poslaťod Predator » Str Sep 19, 2007 19:44

No podľa toho, čo hráš ... ak je to niečo zložitejšie, tak na čistotu treba da pozor oveľa viac. Ak iba pár powerchordov, tak tam si človek moc veľký rozdiel neuvedomí.

Alebo máš proste šastie a počas tvojej "nelampovej éry" sa na teba nenalepili nijaké zlozvyky. Stane sa, síce zriedkavo, ale aj to by bolo možné. Potom si môžeš zagratulova a by rád, že sa nemusíš nič preučova.
Nezabúdajme na to, že sme muzikanti a treba hlavne hra a tvori ... a nie vybíja sa nezmyselnou nenávisou ku ¾uïom s iným názorom.
Predator
 
Príspevky: 2614
Registrovaný: Uto Júl 20, 2004 10:21
Bydlisko: Východoslovenský kraj

Poslaťod rasta_blasta » Str Sep 19, 2007 19:48

já si taky nevšim že by nějak víc zněli chybi teda.... Stím zvukem... Je pravda že metal se dá slušně hrát i na tranzík (břebuzenej bzučák dajaji repráčky u PC, ale zkus zahrát slušnej low gain na tranzik.... zkus to... toe děs to nejde...
IBANEZ GRX40 + Seymour Ducan SH4
CryBaby>BigMuff>MicroAmp>theWorm
JCM800>1936/2xCelestionSeventy80/
=rock'n'roll
Obrázok užívateľa
rasta_blasta
 
Príspevky: 367
Registrovaný: Pia Aug 24, 2007 23:02
Bydlisko: City of Angels

Poslaťod styrioci » Str Sep 19, 2007 20:38

rasta_blasta píše:to mi šeptá moje ucho....


rasta_blasta píše:já si taky nevšim že by nějak víc zněli chybi teda.... Stím zvukem... Je pravda že metal se dá slušně hrát i na tranzík (břebuzenej bzučák dajaji repráčky u PC, ale zkus zahrát slušnej low gain na tranzik.... zkus to... toe děs to nejde...


dost zvlastne nazory...len mi nie je jasne, ze preco potom vsetci slavni a uspesni metalovi gitaristi hraju na lampy :shock: ved je to tak jednoduche, vezmem boss metalzone, pichnem do repracikov od PC a mam perfektny metalovy zvuk 8) :twisted:
Obrázok
Obrázok užívateľa
styrioci
 
Príspevky: 3840
Registrovaný: Štv Nov 03, 2005 12:46
Bydlisko: Kosice, SR

Poslaťod Tom70 » Str Sep 19, 2007 20:44

styrioci píše:...len mi nie je jasne, ze preco potom vsetci slavni a uspesni metalovi gitaristi hraju na lampy :shock: ved je to tak jednoduche, vezmem boss metalzone, pichnem do repracikov od PC a mam perfektny metalovy zvuk 8) :twisted:


Nezabudat na reverb a sonic maximizer 8)
Music Man Silhouette 2001
Gibson SG Standard 1999
Greco '59 Les Paul 1983
Fender Strat Standard MIM 1999 (Na predaj)
George Dennis Wah - SD1 - TR2 - CE2 - DD6 - TU2
Laney VC - 30 + Laney 2x10
Marshall JCM 800 2210 + Marshall 4x12
Obrázok užívateľa
Tom70
 
Príspevky: 831
Registrovaný: Pon Máj 17, 2004 11:08

Poslaťod styrioci » Str Sep 19, 2007 20:48

Tom70 píše:Nezabudat na reverb a sonic maximizer 8)


naco by mi to bolo? ved hutnost je hnus :D
Obrázok
Obrázok užívateľa
styrioci
 
Príspevky: 3840
Registrovaný: Štv Nov 03, 2005 12:46
Bydlisko: Kosice, SR

Poslaťod cUggIO » Str Sep 19, 2007 22:40

Podla mna ked clovek necvici na gitare stale zapojenej popr. cvici na akustike mylsim ze nema vobec problem prejst s trandu na lampu. Lebo co ti pokazi ten zvuk? Panbozko?
A myslim si ze ked nejake poriadne silne snimace das do tych sustitiek pri PC tak ti z toho vyleze HiGain sam o sebe :lol:
My rig consists of:Marshall 2266H,Marshall 1960TV,Gibson SG faded,Vintage V99,MXR GT-OD,MXR Carbon Copy,Korg Pitchblack,Dunlop SW95,EHX Small Clone,Boss GE-7,Sommer+Proel Cables & Neutrik's
Obrázok užívateľa
cUggIO
 
Príspevky: 3045
Registrovaný: Pon Júl 02, 2007 15:04
Bydlisko: Nové Zámky/Bratislava

Poslaťod rasta_blasta » Štv Sep 20, 2007 06:55

styrioci píše:dost zvlastne nazory...len mi nie je jasne, ze preco potom vsetci slavni a uspesni metalovi gitaristi hraju na lampy :shock: ved je to tak jednoduche, vezmem boss metalzone, pichnem do repracikov od PC a mam perfektny metalovy zvuk 8) :twisted:


Nejspíšprotože tasm přece jenj nějakejrozdíl je a oni s penězmaproblém nemají. navíc nanstage potřebujou větší výkon a lampa hraje hlasitěji
IBANEZ GRX40 + Seymour Ducan SH4
CryBaby>BigMuff>MicroAmp>theWorm
JCM800>1936/2xCelestionSeventy80/
=rock'n'roll
Obrázok užívateľa
rasta_blasta
 
Príspevky: 367
Registrovaný: Pia Aug 24, 2007 23:02
Bydlisko: City of Angels

Poslaťod Predator » Štv Sep 20, 2007 07:07

cUggIO1 píše:Podla mna ked clovek necvici na gitare stale zapojenej popr. cvici na akustike mylsim ze nema vobec problem prejst s trandu na lampu. Lebo co ti pokazi ten zvuk? Panbozko?
A myslim si ze ked nejake poriadne silne snimace das do tych sustitiek pri PC tak ti z toho vyleze HiGain sam o sebe :lol:


Keď človek necvičí na skreslený zvuk, ale "nasucho", nedajbože ešte používa techniky ako sweep, tapping, hammering a podobne, a potom sa pichne do poriadne rozpumpovaného ampu, tak sa obvykle nestačí divi, čo za bordel mu to z reprákov lezie. Stratí cit pre artikuláciu, robí škrty, niektoré tóny mu neznejú, niektoré zasa rušivo preznievajú, zanedbáva prácu s tónom, a poču to poriadne. Už na tranzistoráku. Èo potom na lampe ....

Samozrejme, keď hraje iba powerchordy, tak je to vcelku skoro jedno, ale pri náročnejších veciach sa to, že sa hráč neučí spolupracova so zvukom, dos negatívne prejaví.
Nezabúdajme na to, že sme muzikanti a treba hlavne hra a tvori ... a nie vybíja sa nezmyselnou nenávisou ku ¾uïom s iným názorom.
Predator
 
Príspevky: 2614
Registrovaný: Uto Júl 20, 2004 10:21
Bydlisko: Východoslovenský kraj

Poslaťod korn24 » Štv Sep 20, 2007 08:36

keby som si nahodou kupil nejaky dokrmovac....tak keby som isiel s cisteho zvuku na dokrmeny skresleny tak musim slapit aj na prepnutie aj na efekt?da sa to riesit inak?aby som na podiu netancoval?ci tancovanie patri k tomu
Obrázok užívateľa
korn24
 
Príspevky: 331
Registrovaný: Uto Júl 04, 2006 09:22
Bydlisko: Rimavska Sobota

Poslaťod Predator » Štv Sep 20, 2007 08:39

No tancu po prepínačoch by si sa evidentne nevyhol, lebo nakopávač ti trochu nakreslí aj clean kanál. Ja to neznášam, radšej mám, keď na nič nešahám a koncentrujem sa na hranie a spev (toto robi spolu je dos fuška a hlavne v rýchlejšej tvrdej muzike, človek si musí to hranie doslova zautomatizova ...), maximálne prepnem kanál preampu, pridám sa v sóle volume pedálom a tým to hasne. Vtedy človek ocení aj to, že sa nemusí stara o hall, lebo ten sa stará sám o seba a ľudskú obsluhu mu netreba ...

Radšej sa vyhni veľkým prepínačkám počas hrania, zdržuje to a odvádza človeka od hrania. Keď k tomu ešte spievaš, tak o to viac!

Ešte snáď jedna vec - tie reči okolo stiahnutia stredov sú somarina. Práve zvuk bez stredov v kapele zaniká a stredový sa presadzuje. Je to dané fyziológiou, ľudské ucho je na stredy citlivé najviac a tak to nemusíš huli do tla.

Rovnako to, že hutnos je hnus, je blbos z rangu najväčších. Ak niekto nehrá metal, možno mu stačí trochu "nakřáplý" zvuk so stiahnutými stredmi, ale poriadny metalový zvuk musí ma hustotu, musí masírova vnútornosti. Skôr by som povedal, aby si to extrémne nepreháňal s basmi, lebo to, čo sa ti v obľúbenej nahrávke zdá ako zvuk trhajúci dlážku, je gitara s bicími a basou spolu, nie gitara samotná. Veľa ľudí sa snaží na gitare nastavi zvuk celej kapely a potom to robí hrozný bordel a zo zvuku máš nečitateľnú chlpatú guľu.

Ináč, ako s tým trsátkom a technikou, čo som ti poradil? Pomohlo to?
Nezabúdajme na to, že sme muzikanti a treba hlavne hra a tvori ... a nie vybíja sa nezmyselnou nenávisou ku ¾uïom s iným názorom.
Predator
 
Príspevky: 2614
Registrovaný: Uto Júl 20, 2004 10:21
Bydlisko: Východoslovenský kraj

Poslaťod styrioci » Štv Sep 20, 2007 10:14

Predator píše:Ešte snáď jedna vec - tie reči okolo stiahnutia stredov sú somarina. Práve zvuk bez stredov v kapele zaniká a stredový sa presadzuje. Je to dané fyziológiou, ľudské ucho je na stredy citlivé najviac a tak to nemusíš huli do tla.


tato "fama" vznikla asi vdaka metallice, ktory "preslavili" klasicke V-cko na grafickom eq u markov a kazdy "spravny" metalista si zacal nastavovat V-cko na svojom ampe. ale zabudaju na jednu vec, ze marky sami o sebe maju stredov tolko, ze ich mozu rozdavat a u nich je skoro nutnost tie stredy potlacit. na inych ampoch to nemusi velmi dobre fungovat.
Obrázok
Obrázok užívateľa
styrioci
 
Príspevky: 3840
Registrovaný: Štv Nov 03, 2005 12:46
Bydlisko: Kosice, SR

Poslaťod <SLASH> » Štv Sep 20, 2007 14:39

Predator píše:...tie reči okolo stiahnutia stredov sú somarina. Práve zvuk bez stredov v kapele zaniká a stredový sa presadzuje. Je to dané fyziológiou, ľudské ucho je na stredy citlivé najviac a tak to nemusíš huli do tla.

Rovnako to, že hutnos je hnus, je blbos z rangu najväčších. Ak niekto nehrá metal, možno mu stačí trochu "nakřáplý" zvuk so stiahnutými stredmi, ale poriadny metalový zvuk musí ma hustotu, musí masírova vnútornosti. Skôr by som povedal, aby si to extrémne nepreháňal s basmi, lebo to, čo sa ti v obľúbenej nahrávke zdá ako zvuk trhajúci dlážku, je gitara s bicími a basou spolu, nie gitara samotná. Veľa ľudí sa snaží na gitare nastavi zvuk celej kapely a potom to robí hrozný bordel a zo zvuku máš nečitateľnú chlpatú guľu.


S tymto absolutne suhlasim. Odkedy som si dal poradit, a namiesto EQ stylu 10-0-10 pouzivam viac stredov a vrchnych stredov, tak sa gitarka ovela lepsie presadi a to mam len Zoom G2...takze zatial ziadne lampy...

styrioci píše:naco by mi to bolo? ved hutnost je hnus


+1 :D:D:D To bolo paradne... :D:D:D
"Vypijem flasu Jacka Danielsa denne. Zomriem?" Slash
Obrázok užívateľa
<SLASH>
 
Príspevky: 612
Registrovaný: Str Aug 09, 2006 17:56
Bydlisko: Trnava

Poslaťod Dimitri » Pia Sep 21, 2007 20:08

Vyuzijem tuto temu, mam valvekinga a chcel som si kupit rackovy procesor lenze nejak z toho zislo. Chcem sa spitat ked dam do slucky nejaku krabicku,napr. chorus, pokazi sa mi lampovy charakter? Bo niekde som cital ze ked dam do seriovej slucky lampaca nejaky polovodic tak mi zmyzne lampovej charakter.Dik za odpoved
Gibson explorer 76 ebony
Rockwell Biohazard 120HCR
Rockwell 4x12
T C electronic G sharp a Roland FC 300
Obrázok užívateľa
Dimitri
 
Príspevky: 148
Registrovaný: Sob Jún 18, 2005 13:57
Bydlisko: Kuty

Poslaťod styrioci » Pia Sep 21, 2007 20:32

Dimitri píše:Vyuzijem tuto temu, mam valvekinga a chcel som si kupit rackovy procesor lenze nejak z toho zislo. Chcem sa spitat ked dam do slucky nejaku krabicku,napr. chorus, pokazi sa mi lampovy charakter? Bo niekde som cital ze ked dam do seriovej slucky lampaca nejaky polovodic tak mi zmyzne lampovej charakter.Dik za odpoved


zmiznut nezmizne, co je raz vytvorene tak sa nestrati.. skor si zisti ako je dany efekt "setrny" k povodnemu signalu
Obrázok
Obrázok užívateľa
styrioci
 
Príspevky: 3840
Registrovaný: Štv Nov 03, 2005 12:46
Bydlisko: Kosice, SR

PredchádzajúciĎalší

Späť na Archiv

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia

cron