Výber priečnej flauty - nočná mora?POMÓÓÓC
Mno, podľa všetkého áno.
Na stránkach http://flute.suite101.com sú zverejnené články, v ktorých sa odporúča už pre úplných začiatočníkov kúpi flauty zvučných mien Yamaha, Pearl, atď. avšak tieto flauty nepadnú pod hranicu cca 500 eur - na ,,student´´ flautu - pre úplného začiatočníka(teda mňa:-) sa mi to však zdá príliš.
Èlánky sa vyhovárajú, že iné lacnejšie flauty môžu odradi nás začiatočníkov od nekvalitného spracovania, zlej trvanlivosti, odolnosti,...bla-bla-bla...
Nikto tam však nepíše, že cena by mohla by problém:-)
Zistil som, že na nemenovaných internetových obchodoch sú k dostatiu flauty s cenou priam BOŽSKOU:-) - flauty ako Victory 6456S alebo, mne osobne sympatickejšej značky, STAGG 77-FR/SC. Tieto priečne flauty sa pohybujú okolo 150EUR!!!
Rád by som sa spýtal odborníkov a profesionálnych fušerov:-), zkrátka hocikoho kto vie o čom je reč a má nejaké tie skúsenosti, aby mi poradil z praxe ako to je vlastne tým s tým výberom fláut a značiek a cien:-), lebo ja som z toho už vôl!
Veľmi ďakujem za každý príspevok ostrieľaného flautistu,ale aj začiatočníka, ktorý o tom niečo vie, lebo vždy je menší začiatočník ako ja.
Dúfam, že mi pomôžete a budete zo mnou súhlasi s výberom lacnejšej stagg-flauty alebo ma prehovoríte a pošlete do... a vytriete mi zo stagg flautou ksicht pretože stojí za veľké...
Èakám na Vaše rady!