Yamaha psr s910 a Roland BK-5

Moderátor: Moderators

Yamaha psr s910 a Roland BK-5

Poslaťod jano3014 » Uto Nov 05, 2013 23:17

Zdravím.
Mám yamahu psr s910 a uvažujem nad kúpou druhého klávesu k nej.
Zaujal ma celkom Roland BK-5.
Dal by sa pusti štýl na yamahe a hra na Rolande alebo naopaK?
Má niekto skúsenosti s týmto Rolandom? Má BK-5 nejaké výhody proti Yamahe?

Oplatí sa realizova takúto myšlienku? alebo nemá to zmysel?

Ďakujem za odpovede a usmernenie :)
jano3014
 
Príspevky: 19
Registrovaný: Uto Mar 15, 2011 19:33
Bydlisko: žilina

Poslaťod binko » Pon Nov 11, 2013 12:29

Noo pokial to myslis tak, ze budes hadzat akordy lavou rukou na jednom (v ramci stylu) a na druhom hrat pravou rukou solo tak to ide, iba v tom nevidim velky vyznam, iba ak v inych zvukoch, co maju obe nastroje rozdielne.
_________________________
KORG PA80
Yamaha QS300
Samson Graphite 49
Roland PMA-5
binko
 
Príspevky: 23
Registrovaný: Štv Aug 06, 2009 08:54
Bydlisko: Michalovce

Poslaťod jano3014 » Pon Nov 11, 2013 19:19

Presne tak som to myslel,
a halvne to by som rád vedel, či má tento daný Roland dobrý štýly a zvuky, oproti PSR S910.
Ďalšia vec čo som sa dočítal že sa dá vypnú spev z MP3, čo , ak je pravda, by mne ako solovemu muzikantovi pomohlo, danú skladbu by som potom mohol použi ako podklad a oživi ju vlastnými zvukmi.
Do akej miery sa dá ale ten spev vypnú? Vypne sa úplne? Alebo sa dá len potlači? Mení sa tým kvalita Mp3?
jano3014
 
Príspevky: 19
Registrovaný: Uto Mar 15, 2011 19:33
Bydlisko: žilina

Poslaťod Strapec4211 » Uto Nov 12, 2013 09:17

Ci to ma dobre zvuky musis vediet ty sam, ked nastroj vyskusas.
Co sa tyka funkcii pojde o marketingovy tah. Tempo a transpozicia +/- 1 by mohlo zniet este v nejakych pocutelnych medziach, ale bude to pocut. Robi sa to umelo. Potlacenie sola bude len potlacenie a bude to zniet neprirodzene.
Uz len z principu to presne fungovat nemoze, kedze aj audio aj MP3 subory su ako celok. Aby si odstranil spev musel by si odstranit specificke frekvencie, ktore dopredu poznas a aj tak riskujes, ze odstranis nieco navyse. Nastroj nebude disponovat nejakym extra specialnym algoritmom, ktory to dokaze rozlisit.
Aby to mohlo teoreticky fungovat musel by audio/mp3 format obsahovat 2 zlozky: hudobny podklad a osobitne solo spev/nastroj a obe by spustal naraz a SW by vedel tu jednu zlozku vypnut. Ale kedze z podstaty tie formaty taketo nie su, vzdy to bude o nejakom kompromise.
A ked to nezvladaju drahe SW, tak urcite to nezvladne funkcia v pomerne lacnom klavese.
Strapec4211
 
Príspevky: 740
Registrovaný: Str Máj 07, 2008 13:19

Poslaťod jano3014 » Uto Nov 12, 2013 14:37

Ďakujem Strapec .
Mne sa to tiež nejako nezdalo, keďže naozaj, tka kláves je pomerne lacný, a stále platí otrepané "Za málo peňazí málo muziky" :)
Ďakujem za reakciu
jano3014
 
Príspevky: 19
Registrovaný: Uto Mar 15, 2011 19:33
Bydlisko: žilina

Poslaťod filozof2 » Pia Nov 15, 2013 16:57

v pripade potlacenia spevu s audia neplati ani to ze za vela penazi vela muziky lebo taky algoritmus zatial este nikto nevymyslel aby bol vysledok pouzitelny aspon poloprofesionalne.
filozof2
 
Príspevky: 666
Registrovaný: Sob Feb 14, 2009 16:21
Bydlisko: poprad

Poslaťod ginol96 » Štv Nov 28, 2013 09:09

Priznam sa, ze nechapem na co ti je druha samohrajka? ked potrebujes len zvuky kup si radsej nejaky synth. Co sa tyka tej funkcie potlacenia spevu moja skusenost je ze sa odpocita L-R kanal a co je v strede mono to sa vymaze. Samozrejme aj vsetko ostatne , hlavne basa, bicie. Vysledok je vacsinou pouzitelny len na cvicenie.
Najprv bolo MIDI a potom Pán Boh stvoril svet...
ginol96
 
Príspevky: 54
Registrovaný: Str Sep 03, 2008 18:46
Bydlisko: NITRA


Späť na Klávesové nástroje

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia

cron