Program na nahrávanie hudby z gitary do PC

Moderátor: Moderators

Program na nahrávanie hudby z gitary do PC

Poslaťod Jetam11 » Pia Mar 21, 2008 18:08

Viem, že sa dá nahráva hudba tak, že gitaru napojím s pomocou kábla a jacku a funkciou LINE IN sa dá nahra do Nero wave editor.Otázka znie: Dá sa takýmto spôsobom nahráva hudba do nejakého podobného programu ako napr. GUITAR PRO 5?Prípadne poradte nejaký program.A dali by sa zvuky gitary upravit ako zvuky piana, flauty,...?
music 4ever!!!
Jetam11
 
Príspevky: 48
Registrovaný: Pon Okt 29, 2007 08:25
Bydlisko: Martin

Poslaťod vid » Pia Mar 21, 2008 18:30

cize ty chces aby ti to zanalyzovalo zvuky ktore hras, a prepisalo ich do notoveho zapisu?

Sorry, ale to sa neda (stopercentne). Ak by aj taky program bol, tak by si bol prekvapeny z toho co by ti liezlo zo vsetkych suchnuti a vrznuti brnkatkom.

Co sa tyka zmeny CHARAKTERU zvuku, zozen si nejaky Guitar Rig alebo nieco take, a nahadz tam vselijake modulacne efekty, skusaj, a prijdes po vselijake zvuky. Mne sa napriklad paci pridanie oktaveru do trosku skresleneho zvuku pre taky "huslovy" zvuk.
vid
 
Príspevky: 1083
Registrovaný: Str Nov 16, 2005 14:57
Bydlisko: Myjava, obcas BA

Poslaťod Jetam11 » Pia Mar 21, 2008 21:05

neviem nie je potreba aby to bolo zapisane notovo...skor zaznamenany zvuk vo formate napr. wave a ten menit na zvuk flauty,...
music 4ever!!!
Jetam11
 
Príspevky: 48
Registrovaný: Pon Okt 29, 2007 08:25
Bydlisko: Martin

Poslaťod ~beowulf~ » Sob Mar 22, 2008 09:16

To sa neda. Rozmyslaj trochu. Fyzika, akustika a elektronika. Gitara nebude zniet ako flauta, rovnako ako sa nosoroh nenauci stepovat.
Ak silou mocou potrebujes flautu, tak si nejaku obycajnu kup (stoji nieco vyse 100 Sk) a nauc sa na nej hrat.. Zaklady su velmi jednoduche.

Alebo potom sa nauc robit v nejakom multi-track recording programe, ktory pracuje s VSTi pluginmi, tie dokazu z MIDI stop urobit flautu, klavir, slaciky, trombon, vsakovake syntaky, a desiatky dalsich nastrojov..
Skus hladat, takych tem tu bolo niekolko. Ak je v tebe trosku anglictiny, tak by si sa mal skamaratit s Googlom. Stiahnes si nejaky ten program, a v napovede kazdeho takeho uz najdes instrukcie ako nahravat, ako pouzivat VST pluginy atd.
Cort M600 Black cherry sunburst (C 12-56)
IMG StageLine GAT-100R + 2x12 " Vin30
AKG D5S
E-MU 0202
CME M-Key
Obrázok užívateľa
~beowulf~
 
Príspevky: 1805
Registrovaný: Str Apr 12, 2006 08:37
Bydlisko: DCA n/V

Poslaťod Jail » Sob Mar 22, 2008 12:56

vid píše:cize ty chces aby ti to zanalyzovalo zvuky ktore hras, a prepisalo ich do notoveho zapisu?

Sorry, ale to sa neda (stopercentne).


Prosim aspon nepiste somariny a k nim poznamky 100% ked to vobec nieje pravda. Samozrejme ze existuje kopec pluginov co dokazu prerabat wav na midi. Dokonca v realnom case, takze sa to da pouzit aj nazivo. Treba trosku pohladat na googli nieco v zmysle "audio to midi vst plugin". Mozes skusit napriklad tento http://www.topshareware.com/Audio-To-MIDI-VST-(PC)-download-41928.htm. Tieto softy dokonca rozoznavaju aj polyfonne hranie.
Obrázok užívateľa
Jail
 
Príspevky: 306
Registrovaný: Sob Jan 21, 2006 14:07
Bydlisko: Praha

Poslaťod GiGi608 » Sob Mar 22, 2008 23:27

Jail píše:
vid píše:cize ty chces aby ti to zanalyzovalo zvuky ktore hras, a prepisalo ich do notoveho zapisu?

Sorry, ale to sa neda (stopercentne).


Prosim aspon nepiste somariny a k nim poznamky 100% ked to vobec nieje pravda. Samozrejme ze existuje kopec pluginov co dokazu prerabat wav na midi. Dokonca v realnom case, takze sa to da pouzit aj nazivo. Treba trosku pohladat na googli nieco v zmysle "audio to midi vst plugin". Mozes skusit napriklad tento http://www.topshareware.com/Audio-To-MIDI-VST-(PC)-download-41928.htm. Tieto softy dokonca rozoznavaju aj polyfonne hranie.


hej ale nebude to 100% :arrow: uz aj export z midi do guitar pro 5,1 nie je celkom kóšer

~beowulf~ píše:rovnako ako sa nosoroh nenauci stepovat.


:lol:
Naposledy upravil GiGi608 dňa Sob Mar 22, 2008 23:27, celkovo upravené 1
Vinïo‎(1:00):je to jednoduche.cely den pocitaj kolko krat si prdnes.ani by si neveril,ale naozaj si prdnes okolo 25x
Vindo píše:páni.je to tak.poèítal som to :lol:
Obrázok užívateľa
GiGi608
 
Príspevky: 1497
Registrovaný: Sob Sep 09, 2006 15:36
Bydlisko: Bardejov...SVK

Poslaťod Jail » Uto Mar 25, 2008 00:28

GiGi608 píše:hej ale nebude to 100% :arrow: uz aj export z midi do guitar pro 5,1 nie je celkom kóšer


Hmm podla mna to detekuje vsetky tony na 100% spravne, jedine co moze byt problem je zachytenie vyrazu do parametrov midi. Ale tu hovorit o percentach je samozrejme somarina, pretoze nikto nevie povedat co to je preniest 100% feelingu z gitary na flautu :)

A nerozumiem uplne co to znemena export z midi do guitar pro :)
Obrázok užívateľa
Jail
 
Príspevky: 306
Registrovaný: Sob Jan 21, 2006 14:07
Bydlisko: Praha

Poslaťod vid » Uto Mar 25, 2008 01:04

jail: Ale je velky rozdiel medzi "nahranim hudby do guitar pro" a "detekovanim tonov". Aj keby 100% detekoval vsetky tony (napriklad ton nechceneho skrabnutia brnkatkom o strunu), tak to ma od toho na co sa on pytal stale dost daleko.

Treba rozoznat ci hras tlmene, pri prechode z tonu na iny rozlisit medzi prebrnknutim a priklepom, slajdom a bendom, urcit ci hras niektory typ flazoletu alebo normalny ton, atd. Vedel by som si to predstavit trebarz na klavir, ale absolutne nie na elektricku gitaru.

Ale inac diki za link, ked budem mat cas schvalne to vyskusam ze co z toho lezie.
vid
 
Príspevky: 1083
Registrovaný: Str Nov 16, 2005 14:57
Bydlisko: Myjava, obcas BA

Poslaťod Jail » Uto Mar 25, 2008 01:36

vid píše:jail: Ale je velky rozdiel medzi "nahranim hudby do guitar pro" a "detekovanim tonov". Aj keby 100% detekoval vsetky tony (napriklad ton nechceneho skrabnutia brnkatkom o strunu), tak to ma od toho na co sa on pytal stale dost daleko.

Treba rozoznat ci hras tlmene, pri prechode z tonu na iny rozlisit medzi prebrnknutim a priklepom, slajdom a bendom, urcit ci hras niektory typ flazoletu alebo normalny ton, atd. Vedel by som si to predstavit trebarz na klavir, ale absolutne nie na elektricku gitaru.

Ale inac diki za link, ked budem mat cas schvalne to vyskusam ze co z toho lezie.


Vsak to je vsetko v poriadku, ale on chce predsa hrat cez gitaru na flautu, a na flautu sa neda zahrat flazolet. Ja len reagujem na prvy prispevok a vy tu odbiehate od temy k nejakym flazoletom :) Ja chcem len povedat ze gitara sa da pouzit ako uplna nahrazka midi klavesnice, teda existuje prevod gitara -> midi a midi -> nejaky iny virtualny nastroj, co podla mna je presne co povodny prispevok ocakava ako odpoved nie ? :)
Obrázok užívateľa
Jail
 
Príspevky: 306
Registrovaný: Sob Jan 21, 2006 14:07
Bydlisko: Praha

Poslaťod vid » Uto Mar 25, 2008 10:58

Prvorada otazka bola ci sa da "nahrat gitara do Guitar Pro", o flaute to bola len vedlajsia otazka.

Co sa tyka pouzitia gitary ako nahrazky midi klavesnice tak s tebou suhlasim, akurat sa obavam ze to obcas zachyti aj veci ktore nechces. Pri hrani na elektricku gitaru sa obcas podari vydat nejaky pazvuk (skrtnutie brnkatkom alebo rukou po strunach).
vid
 
Príspevky: 1083
Registrovaný: Str Nov 16, 2005 14:57
Bydlisko: Myjava, obcas BA

Poslaťod GiGi608 » Uto Mar 25, 2008 13:04

Jail píše:
GiGi608 píše:hej ale nebude to 100% :arrow: uz aj export z midi do guitar pro 5,1 nie je celkom kóšer


Hmm podla mna to detekuje vsetky tony na 100% spravne, jedine co moze byt problem je zachytenie vyrazu do parametrov midi. Ale tu hovorit o percentach je samozrejme somarina, pretoze nikto nevie povedat co to je preniest 100% feelingu z gitary na flautu :)

A nerozumiem uplne co to znemena export z midi do guitar pro :)


import... :oops: :P
Vinïo‎(1:00):je to jednoduche.cely den pocitaj kolko krat si prdnes.ani by si neveril,ale naozaj si prdnes okolo 25x
Vindo píše:páni.je to tak.poèítal som to :lol:
Obrázok užívateľa
GiGi608
 
Príspevky: 1497
Registrovaný: Sob Sep 09, 2006 15:36
Bydlisko: Bardejov...SVK

Poslaťod jivo » Str Mar 26, 2008 10:15

alebo ak chce clovek pouzivat rozne zvuky a vyludzovat ich z gitary,ma moznost pouzit midi snimac na gitaru a nejaky zvukovy procesor.
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Obrázok užívateľa
jivo
 
Príspevky: 13341
Registrovaný: Pia Máj 28, 2004 13:20

Poslaťod Jetam11 » Štv Mar 27, 2008 20:58

hmm...co je to za snimac? inspiroval ma cakewalk ktory ma spoluziak a ma prepojene klavesy a PC...
music 4ever!!!
Jetam11
 
Príspevky: 48
Registrovaný: Pon Okt 29, 2007 08:25
Bydlisko: Martin

Poslaťod jivo » Pia Mar 28, 2008 11:44

pozri toto a pripadne hladaj na nete:

http://www.midi.sk/view.php?cisloclanku=2005091701
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Obrázok užívateľa
jivo
 
Príspevky: 13341
Registrovaný: Pia Máj 28, 2004 13:20

Poslaťod Jetam11 » Sob Mar 29, 2008 08:12

Zaujimave akurat...kolko to asi stoji?
music 4ever!!!
Jetam11
 
Príspevky: 48
Registrovaný: Pon Okt 29, 2007 08:25
Bydlisko: Martin

Poslaťod jivo » Pon Mar 31, 2008 09:44

Jetam11 píše:Zaujimave akurat...kolko to asi stoji?


cca. 450 euro.
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Obrázok užívateľa
jivo
 
Príspevky: 13341
Registrovaný: Pia Máj 28, 2004 13:20

Poslaťod Jetam11 » Pon Mar 31, 2008 18:45

hmm...celkom lacné... :D
music 4ever!!!
Jetam11
 
Príspevky: 48
Registrovaný: Pon Okt 29, 2007 08:25
Bydlisko: Martin


Späť na Ostatné

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron